REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Evangelij po Mateju Toninu: Če se dela kar smo se dogovorili, ni važno ali smo lopovi«

»Evangelij po Mateju Toninu: Če se dela kar smo se dogovorili, ni važno ali smo lopovi«Tonin kot vojak. Vir: Instagram, Twitter

Predsednik stranke NSi in obrambni minister v Janševi vladi Matej Tonin je na izrecno vprašanje, če bo zaradi ugotovljenih številnih kršitev zakonodaje in cele vrste koruptivnih dejanj podprl interpelacijo zoper kmetijsko ministrico in odstopljeno predsednico stranke upokojencev DeSUS Aleksandro Pivec v oddaji RTV Slovenija Tarča odgovoril, da interpelacije ne bo podprl.

Afera zaščitna oprema: poslovneža Joca Pečečnika fotografira obrambni minister Matej Tonin. Vir: Twitter
Afera maske, prvi val epidemije Covid-19: Poslovneža Joca Pečečnika pred ukradeno (kot je povedal sam Pečečnik) zaščitno opremo fotografira obrambni minister Matej Tonin osebno. Vir: Twitter

Tonin je dejal, da interpelacije zoper Pivčevo v skladu s koalicijsko pogodbo v stranki NSi ne bodo podprli, saj interpelacij opozicij ne podprejo.

Na to Toninovo izjavo, ki je prav tako kot sporna Pivčeva podpredsednik v Janševi vladi, se je kmalu vsul plaz ciničnih komentarjev: »Evangelij po Mateju Toninu, če se dela kar smo se dogovorili, ni važno ali smo lopovi

Toninu se je proti interpelaciji Pivčeve v imenu stranke SDS neposredno pred glasovanjem o lastni interpelaciji pridružil Aleš Hojs, sicer minister v odstopu vse dokler Janša ne odpre ovojnice.

Tonin se medtem na družbenih omrežjih hvali z na novo pridobljenimi vojaškimi veščinami …

Matej Tonin se je vživel v vlogo vojaka. Vir: Instagram
Matej Tonin se je vživel v vlogo vojaka. Vir: Instagram

Pobahal se je tudi, kako so njegovi varnostniki sila prizadevni, ko se urijo, kako varovati prav njega kot varovano osebo.

Po drugi strani pa se je pred dnevi zdelo, da službe, ki skrbijo za varnost v državi niso kos nalogi, kako poskrbeti, da na seji o interpelaciji ministra Hojsa lahko sodelujejo in glasujejo tudi poslanci, ki so v samoizolaciji.

Toda glede na Toninovo javno zavezo v četrkovi oddaji Tarča na RTV Slovenija, ni bilo dvoma, da bo Hojs preživel interpelacijo, najbrž pa bo tudi koalicija preživela glasovanje o sporni Pivčevi, ki jo premier Janez Janša očitno noče umakniti s položaja ne podpredsednice vlade in ne kmetijske ministrice.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek