REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec: Očitno mi nekdo želi, da se mučim naprej

Šarec: Očitno mi nekdo želi, da se mučim naprejMarjan Šarec | VIR: Pixsell

Marjan Šarec je po izvolitvi za premierja dejal, da mu izid omogoča nadaljevanje dosedanjih aktivnosti za oblikovanje vlade. Dodal je, da je prejel višjo podporo od pričakovane. "Očitno mi tisti, ki mi je namenil en glas več, želi, da se mučim naprej," je dejal Šarec, ki je ob napovedani podpori 54 poslancev na tajnih volitvah prejel 55 glasov.

Očitno mi tisti, ki mi je namenil en glas več, želi, da se mučim naprej.

"Cilj je sestaviti 13. slovensko vlado," je Šarec poudaril v preddverju velike dvorane DZ v izjavi za medije tik po razglasitvi izidov glasovanja. Zahvalil se je vsem poslancem, ki so zanj glasovali, in tudi tistim, ki niso, saj je "to njihova pravica". Obenem pa je obljubil, da bo deloval v dobro vseh, ne samo tistih, ki so ga podprli.

Prav tako se je Šarec zahvalil volivcem, ki so njegovo LMŠ podprli na junijskih parlamentarnih volitvah. "Če 3. junija ne bi glasovali za nas, tega dejanja danes zagotovo ne bi bilo," je dejal.

Na to, da je bilo na seji DZ v razpravi pred glasovanjem o njegovi kandidaturi izraženih več dvomov v njegove bodoče partnerje kot vanj, je Šarec odvrnil, da je "dvomiti človeško". "Če si profesionalec, te dvome in morebitna nesoglasja daš na stran in delaš v dobro države," je dejal. Dodal je, da se bodo pojavile kakšne težave, a bodo ne glede na njih delali tako, da bo vlada operativna in bo imela rezultate.

Verjame tudi, da bodo listo ministrskih kandidatov uspeli vložiti v zakonsko predpisanem roku.

Delite članek