REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šarec: Imam pogum in vztrajnost, ne bojim se prevzeti odgovornosti

Šarec: Imam pogum in vztrajnost, ne bojim se prevzeti odgovornostiMarjan Šarec | VIR: Pixsell

Kandidat za predsednika vlade Marjan Šarec je danes v nagovoru v DZ poudaril, da ima pogum in vztrajnost ter se ne boji prevzeti odgovornosti. "Dela bo veliko na vseh področjih. Štela bodo dejanja, ne besede," je dejal in med drugim izpostavil, da se bo zavzemal za višjo stopnjo politične kulture in ravni komuniciranja.

Šarec je v nagovoru poslancem na izredni seji DZ povedal, da bo zdravstvo med največjimi prioritetami dela te vlade.

Šarec je v nagovoru poslancem na izredni seji DZ povedal, da bo zdravstvo med največjimi prioritetami dela te vlade. Priznal je, da bo to področje tudi najtežje. "Ljudje pričakujejo ureditev razmer in skrajšanje čakalnih dob ter zavedanje, da je nekomu mar za njih," je dejal in dodal, da si vsak zasluži celostno obravnavo, ki bi jo sistem javnega zdravstva moral obljubljati. Dejal je, da bo porabil vso energijo za sodelovanje na terenu za skupni cilj skrajševanja čakalnih vrst in lajšanje težav bolnikov.

Glede gospodarstva je izpostavil, da so potrebne nove visokotehnološke investicije, kjer bo izražena skrb za okolje in zdravje ljudi. Ker je naše gospodarstvo izvozno naravnano, je treba biti pripravljen, ko pride do novega ohlajanja gospodarstva.

Dotaknil se je javnega sektorja in poudaril, da gospodarstvo in javni sektor ne moreta biti sovražnika, pač pa morata delati z roko v roko.

Potrebne so nove visokotehnološke investicije, kjer bo izražena skrb za okolje in zdravje ljudi. 

Glede pokojninskega sistema je dejal, da bo nujno treba zagotoviti njegovo vzdržnost, napovedal je ustanovitev demografskega sklada.

Napovedal je napore za razreševanje obmejnih sporov s Hrvaško in takojšnjo pripravo na predsedovanje Svetu EU.

Kot je še dodal, so ljudje opravili svojo nalogo na volitvah 3. junija, danes pa je odločitev poslancev, da skupaj naredijo prvi uradni korak, da bomo sredi septembra dobili operativno vlado.