REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik Pahor zaželel Šarcu uspešno delo v korist Slovenije

Predsednik Pahor zaželel Šarcu uspešno delo v korist SlovenijeBorut Pahor

Predsednik republike Borut Pahor je po današnjem glasovanju v DZ čestital novemu predsedniku vlade Marjanu Šarcu. V kratkem pogovoru mu je zaželel uspešno delo v korist Slovenije in vseh njenih ljudi, ter se predsedniku vlade priporočil za dobro sodelovanje, so sporočili iz urada predsednika republike.

Glasovanje o listi ministrskih kandidatov je sicer predvideno sredi septembra.

Sicer je 40-letni Šarec z današnjo izvolitvijo postal deveti predsednik vlade, medtem ko bo njegova vlada, če jo bo uspel dokončno sestaviti, 13. v samostojni Sloveniji. Predlog liste kandidatov za ministre bo moral v DZ vložiti v 15 dneh. Ta rok se izteče 1. septembra, ker je to sobota, pa se po poslovniku DZ podaljša na prvi naslednji delovni dan, v tem primeru je to ponedeljek, 3. september. Glasovanje o listi ministrskih kandidatov je sicer predvideno sredi septembra.

O njegovi kandidaturi je DZ odločal na predlog petih strank - LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB, ki se dogovarjajo o oblikovanju prihodnje vlade. Ob njih so podporo Šarcu napovedali še v Levici, s katero je omenjena peterica parafirala sporazum o sodelovanju, ter poslanca narodnih manjšin. Omenjene stranke imajo sicer skupaj 52 glasov, skupaj s poslancema narodnosti 54, kar pomeni, da je ob vseh napovedanih na tajnem glasovanju dobil še en glas podpore iz vrst prihodnje opozicije.

Delite članek