REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Osnovna šola Šmarje pri Kopru uspešno obnovljena s pomočjo Gorenjske banke

promocijsko sporočilo
Osnovna šola Šmarje pri Kopru uspešno obnovljena s pomočjo Gorenjske bankeRavnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič, predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak in župan mestne občine Koper Aleš Bržan.

S pomočjo donacije Gorenjske banke v višini 100.000 evrov je Osnovna šola Šmarje pri Kopru uspešno odpravila škodo, ki jo je povzročila avgustovska ujma.

Veselje ob nemotenem nadaljevanju pouka so si delili tako učitelji kot učenci šole.

Veselje ob nemotenem nadaljevanju pouka so si delili tako učitelji kot učenci šole. Pričakala jih je obnovljena streha, ograja in zunanji reflektorji na igrišču.

Donacija Gorenjske banke v vrednosti 100 tisoč evrov je pripeljala do zaključka obnovitvenih del šole, ogleda končanih del pa sta se udeležila župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak. Donacijo v enaki vrednosti je Gorenjska banka namenila tudi otroškemu vrtcu v Mengšu, saj jim lokalna skupnost in zadovoljstvo otrok pomenita veliko, poudarja predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak.

Nagovor predsednika uprave Gorenjske banke.

»Veseli nas, da smo skupaj s pomočjo Gorenjske banke odpravili nastalo škodo in omogočili, da učenci ponovno nemoteno obiskujejo pouk. Znova se počutimo varno in pripravljeni na nova raziskovanja,« je na ogledu prenove dejal ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru Simon Dražič.

Mario Henjak, predsednik uprave Gorenjske banke: »Osnovna šola je prostor novih prijateljstev, igre, pa tudi novih izkušenj in znanj. Pomembno je, da se v vaši šoli počutite dobro, predvsem pa varno. V Gorenjski banki smo zelo pozorni na potrebe lokalne skupnosti in tako smo se nemudoma po vremenski ujmi letošnjega avgusta, ki je močno poškodovala vašo osnovno šolo, odločili priskočiti na pomoč in prispevati za čim prejšnjo obnovo. Seveda gre posebna zahvala tudi vsem strokovnim službam in izvajalcem del, ki so tako hitro pristopili k obnovi. Drage učenke in učenci, šolsko leto se je že dobro začelo in pomembno je, da nadaljujete z raziskovanjem sveta in življenja okoli vas. Vaši učitelji so vaši zavezniki – sledite jim.«

Nastop pevskega zbora OŠ Šmarje pri Kopru.

Donacije so se razveselili tudi na Mestni občini Koper, kjer so veseli, da so lahko otrokom ponovno omogočili varen vstop v šolo. Enako vrednost donacije pa je prejel tudi otroški vrtec v Mengšu.

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je dodal: »Avgustovsko neurje je lokalno skupnost postavilo pred velik izziv: kako šolarkam in šolarjem iz Šmarij zagotoviti varen in brezskrben začetek novega šolskega leta. Skupaj z Gorenjsko banko nam je to uspelo. Radodarna donacija ni predstavljala samo dobrodošle finančne podpore, ampak predvsem izjemno pomoč pri obnovi izobraževalnega okolja, ki je ključno za prihodnost naših otrok.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek