REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Facebook blokira naše objave, sporna tudi novica o cenzuri Lipuščka in Tomićeve, spremljajte nas preko Telegrama!

Facebook blokira naše objave, sporna tudi novica o cenzuri Lipuščka in Tomićeve, spremljajte nas preko Telegrama!O tem ne vemo uradno ničesar, obvestil o tem ne prejemamo, vendar nam naši bralci javljajo, da so v primeru delitev člankov njihove objave blokirane. Vemo tudi, kdo so partnerji Facebooka v Sloveniji in z njim v navezi vse bolj agresivno vsiljujejo svojo cenzorsko agendo t. i. preverjanja dejstev. Vir

Velike korporacije, kot so Facebook, so znane po sodelovanju z ameriškimi tajnimi službami in blokiranju vsebin, ki jih iz teh ali drugih razlogov označujejo za neprimerne.

Podobna je tudi praksa na kanalu YouTube, eden od največjih razlogov, zaradi katerega želijo v ZDA pridobiti nadzor nad TikTokom pa je seveda prav tako viralnost njihovih objav, ki jih še zmeraj ne uspejo nadzorovati.

Številni analitiki so se zaradi očitne in precej brutalne cenzure preselili na Telegram in sorodne komunikacijske platforme. Tudi v Insajderju.com smo deležni podobnih senčnih prepovedi (shadow ban).

Naš največji problem kmalu ne bo več sovražni govor, pač pa predvsem cenzura medijev pod krinko sovražnega govora.

O tem sicer ne vemo uradno ničesar, obvestil o tem ne prejemamo, vendar nam naši bralci javljajo, da so v primeru delitev naših člankov njihove objave oziroma povezave do člankov blokirane.

Vemo tudi, kdo so partnerji Facebooka v Sloveniji in z njim v navezi vse bolj agresivno vsiljujejo svojo cenzorsko agendo t. i. preverjanja dejstev.

Skozi to pogosto počnejo prav to, kar je Evropsko sodišče za človekove pravice razglasilo za nezakonito prakso – da legitimna mnenja predstavljajo kot napačna dejstva in nato zahtevajo njihov izbris ali omejitev razširjanja.

To na Slovenskem počne predvsem portal Oštro.

Vir: Posnetek zaslona

Zanimivo je, da se to sedaj dogaja celo že ob novici, da POP TV v svoj studio ne bo povabila ne Uroša Lipuščka ne Violete Tomić iz Nič od tega. Povezava do naše novice je namreč pri nekaterih uporabnikih blokirana.

Pogosto to velja tudi za ostale naše članke.

Nekateri t. i. agregatorji novic (spodaj) so nas prav tako blokirali, očitno zato, ker jih motijo naše vsebine.

Nam neznani Zoran Milić iz nekega Telexa  se nam je oglasil in ob tem zapisal vrsto pregonljivih neresnic in lažnih obtožb. Vir: Posnetek zaslona

Poglejte na primer zgornje pismo, polno slaboumnih in lažnih obtožb, v katerem nas samooklicani dušebrižniki z neke slabo brane strani Telex.si, za katero sploh nismo vedeli, da obstaja, lažno obtožujejo širjenja plačane propagande.

Vse skupaj v mafijaškem stilu seveda podprto še s komaj prikritimi grožnjami in natolcevanji. Če bi bilo karkoli od tega res bi to seveda že davno bila novica v osrednjih medijih, ne pa na tem obskurnem portalčku.

V resnici ni res prav nič od zgoraj naštetih laži - res je le, da nekateri enostavno ne prenesejo, da nekateri na svet gledajo drugače kot oni.

Ob tem smo bili deležni tudi raznih drugih težav, tudi z napadi na našo spletno stran, vendar tega nismo obešali na velik zvon.

Za vse, ki nas želite spremljati drugače, obstajata seveda še dve poti: najbolj preprosto je seveda vsak dan obiskati našo stran in preveriti, kaj smo objavili, kajti nove objave so pri nas seveda stalnica.

Obenem pa nas lahko spremljate (dokler deluje še nekoliko svobodneje) tudi preko kanala Telegram, kjer poleg naših objav objavimo tudi druge zanimive informacije. Povezava je tukaj: https://t.me/InsajderSLO

Predvsem pa nas prosimo še naprej podpirajte z donacijami – vse zgoraj opisane omejitve in poskusi cenzure so namreč usmerjeni v to, da nam zmanjšajo promet na spletni strani, z očitnim namenom, da bi nas ekonomsko onemogočili.

S pomočjo t. i. preverjanja dejstev počnejo prav to, kar je Evropsko sodišče za človekove pravice razglasilo za nezakonito prakso – da legitimna mnenja predstavljajo kot napačna dejstva in nato zahtevajo njihov izbris ali omejitev razširjanja.

K temu so sicer javno pozivali tudi nekateri novinarji osrednjih medijev.

Da so te namere neuspešne se lahko zahvalimo predvsem donacijam naših zvestih bralcev.

Podatki o tem, kako donirati, pa so tukaj.

Vse, ki imate tehnično znanje, ki bi nam lahko pomagalo pri prebijanju omenjenih blokad ali zaščiti pred napadi pa seveda prav tako pozivamo, da nam pomagate in svetujete.

Vse bolj se namreč kaže, da naš največji problem kmalu ne bo več sovražni govor, pač pa predvsem cenzura medijev pod krinko sovražnega govora.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek