REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nepristojna ponudba: kako je Vladimir Putin presenetil Donalda Trumpa

Nepristojna ponudba: kako je Vladimir Putin presenetil Donalda TrumpaTrump vs. Putin, vir: Pixsell

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejal, da je svojemu kolegu Donaldu Trumpu ponudil možnost, da kupi najnovejše orožje od Rusije, vključno s hipersoničnim.

Če želiš, ti lahko prodamo nekaj od orožja in na ta način bomo izenačili vse.'

Putin je to dejal na zasedanju petega vzhodnega ekonomskega foruma (EEF), kjer je odkril, da je bilo na zadnjem sestanku z ameriškimi partnerji v Osaki na Japonskem postavljeno tudi vprašanje, kako vzeti v obzir moderno rusko oborožitev, vključno s hipersoničnimi raketami, pri skupnih sporazumih, glede na dejstvo, da danes nobena država na svetu, vključno z ZDA, nima v posesti takšnega orožja.«

Ruske rakete kratkega dosega

»Donaldu sem dejal naslednje: 'Če želiš, ti lahko prodamo nekaj od orožja in na ta način bomo izenačili vse.' Ampak oni v resnici trdijo, da ga bodo proizvedli sami. Verjetno bodo, toda zakaj izgubljati denar, če smo ga mi že porabili in ga na ta način lahko nekaj dobimo nazaj, pri tem pa ne škodimo naši varnosti, pač pa ustvarimo ravnotežje,« je dejal ruski predsednik Vladimir Putin.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek