REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Odgovor na britansko piratstvo: Iranska revolucionarna garda zasegla britanski tanker, ki je plul skozi Hormuško ožino

Odgovor na britansko piratstvo: Iranska revolucionarna garda zasegla britanski tanker, ki je plul skozi Hormuško ožinoStena Bolk, tanker Vir:gcaptain

Napoved Irana, da bo odgovoril na britansko »piratstvo« ob zasegu njihovega tankerja, se je uresničila. Iranska revolucionarna garda (IRCG) je sporočila, da je v Hormuški ožini zaradi kršenja mednarodnih pomorskih pravil zasegla britanski tanker.

Tanker s prostornino 30 000 ton je prevažal nafto, usmeril pa se je proti Savdski Arabiji. Pri tem se je gibal severno proti iranskemu otoku Qeshm, na katerem ima svoje oporišče Iranska revolucionarna garda.

Napoved Irana, da bo odgovoril na britansko »piratstvo« ob zasegu njihovega tankerja, se je uresničila.

Kot je sporočila iranska revolucionarna garda, so tanker Stena Impero na zahtevo pristojnih pomorskih oblasti zasegli med plovbo skozi Hormuško ožino, ker ni spoštoval mednarodnih pomorskih pravil.

Kot so povedali v Iranu, naj bi se tanker "zaletel v ribiško ladjo", na njene klice na pomoč pa se ni odzval.

Položaj tankerja Stena Bulk

Lastnik ladje Stena Bulk in logistično podjetje Northern Marine Management sta potrdila zaseg tankerja, ki je zdaj na poti proti Iranu. Dodali so, da z ladjo trenutno ne morejo vzpostaviti stika.

Sporočili so še, da so se tankerju, na katerem je 23 članov posadke, okoli 16 ure približali neidentificirana majhna letala in helikopter.

Britanski zunanji minister pa je sporočil, da je Iran pravzaprav zasegel dva tankerja. Poleg britanskega naj bi zasegel še tanker z liberijsko zastavo. Na obeh tankerjih naj bi bili državljani različnih držav, med njimi tudi britanski. Liberijskega so medtem že izpustili, po opozorilih IRCG glede spoštovanja pravil plovbe.

Zaradi incidenta se je na nujni seji sestal posebni odbor britanske vlade Cobra

Zaradi incidenta se je na nujni seji sestal posebni odbor britanske vlade Cobra, v katerem sodelujejo predstavniki vlade, policije in obveščevalnih služb.

Hormuška ožina je po odstopu ZDA od jedrskega sporazuma in zaostrovanju sankcij zoper Iran znova postala žarišče napetosti med Iranom in zahodnimi državami.

Independent piše, da britanska vlada trenutno zahteva dodatne informacije o incidentu. Britanska vlada je sicer opozorila, da ima v ožini tudi svoje vojaške ladje.

Znano je, da je Velika Britanija v začetku meseca zaplenila tanker Grace 1, ki je še zmeraj pod njihovim nadzorom v Gibraltarju. Tanker naj bi po navedbah oblasti Velike Britanije, kršil sankcije EU glede dostave nafte Siriji.

Stena Bulk, tanker Vir:Gcaptain

Vendar Iran ni član EU in ga te sankcije neke regionalne organizacije, ki niso sankcije OZN seveda sploh ne zavezujejo, ob tem pa so v Iranu tudi sporočili, da tanker, ki je tako velik, da je moral obpluti celotno Afriko, ni bil namenjen v Sirijo.

Še posebej absurdno pa seveda je, da Velika Britanija tako strogo izvaja »sankcije EU«, medtem ko sama - izstopa iz EU.

Zlobni Britanci kradejo naše ladje in to poskušajo predstaviti kot nekaj zakonitega

Zatem je Mohsen Rezai, bivši poveljnik »čuvajev revolucije« zagrozil, da bi Iran iz maščevanja zaradi zaplembe svojega tankerja lahko zaplenil britanski tanker in da bo Velika Britanija nosila posledice zaradi svojih dejanj.  

Pet ladij revolucionarne garde je že prejšnji teden verjetno poskusilo zajeti britanski tanker British Heritage, ki ga je še pravočasno zaščitila britanska fregata HMS Montrose, ki je zagrozila z ognjem. Vrhovni vodja Ali Hamnej je tudi zatrdil, da »zlobni Britanci kradejo naše ladje in to poskušajo predstaviti kot nekaj zakonitega« in da to »ne bo brez posledic.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek