REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Iranski poveljnik: »ZDA imajo osteoporozo. Kot stolpnici WTC-ja, ki sta se sesuli z enim udarcem«

Iranski poveljnik: »ZDA imajo osteoporozo. Kot stolpnici WTC-ja, ki sta se sesuli z enim udarcem«Salami Hossni Vir: Twitter

Poveljnik Iranske revolucionarne garde Hossein Salami je potrdil, da se Iran nahaja v »popolni obveščevalni vojni z ZDA.«

Opozoril je tudi, da je ameriški politični sistem postal slab in naredil primerjavo s terorističnimi napadi 11. septembra.

Politični sistem ZDA je razpokal in izgubil svojo moč. Ta sistem ima očitno veliko telo, vendar trpi za osteoporozo.

V teh napadih sicer Iran ni sodeloval, večina teroristov, ki so ga izvedli, pa je bila državljanov Savdske Arabije, ki je še vedno tesen zaveznik ZDA.

»Politični sistem ZDA je razpokal in izgubil svojo moč. Ta sistem ima očitno veliko telo, vendar trpi za osteoporozo. Dejansko so ZDA kakor stolpnici WTC-ja, ki sta se sesuli z enim udarcem,« je dejal vodja Iranske revolucionarne garde (IRG).

Salami je bil doslej pomočnik vodje revolucionarne garde, vendar je bil nedavno povišan v poveljnika. Velja za največjega »jastreba« med iranskimi vojaškimi poveljniki.

Znan je po ostrih izjavah. Nedavno je dejal, da je cilj IRG v primeru vojne »zbrisati Izrael z mape sveta.«

Ni edini. Nedavno je podobno izjavil tudi iraški poveljnik šiitskih milic Akram Al-Kaabi, opozarja MEMRI.

Dejal je, da bodo njegovi borci »spremenili Tel Aviv in Haifo v puščavo, ter odrezali glavo kačama - ZDA in Izraelu.«

Napad na WTC, 11. septembra leta 2001

»Imamo mnogo opcij. Naftne preskrbovalne poti so na področju Perzijskega zaliva zelo goste, tako da nam sploh ne bo potrebno uporabiti naprednega orožja«, pa je dejal tudi Husein Kanani Mogadam, bivši poveljnik IRG, ki so jih ZDA aprila razglasile za teroristično organizacijo.

Trump igralec pokra, ki igra z odprtimi kartami. Toda naš vrhovni vodja je šahist, ki igra pod mizo.

Iran je že večkrat zagrozil, da bo v primeru vojne blokiral Hormuško ožino, skozi katero velik del sveta dobiva nafto.

»Prepričan sem, da je Trump igralec pokra, ki igra z odprtimi kartami. Toda naš vrhovni vodja je šahist, ki igra pod mizo. Vse kaže, da je to bitka med dvema voljama in da je Trumpova namera, da nas prestraši, medtem ko se ga mi sploh ne bojimo,« je dejal bivši poveljnik IRG.

Navadni Iranci medtem novinarjem pripovedujejo, da si želijo samo normalnega življenja.

»Ni me strah vojne, ker sem jo že videl. Verjamem, da se Ameriki ne mudi z napadom na Iran in da nas poskušajo samo preplašiti,« ocenjuje 57-letni kurir Madžid Hakiki.

Po drugi strani pa je poveljnik iraške šiitske milice Al-Khazali prepričan, da je bila t. i. Islamska država (ISIS) del ameriško-izraelskega načrta, da si podredijo Irak.  

Komentarji