REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Terminal kitajskega pristanišča Tianjin ne potrebuje posadke

promocijsko sporočilo
Terminal kitajskega pristanišča Tianjin ne potrebuje posadke

Zaradi motenj v dobavnih verigah, ki jih je leta 2021 povzročila prezasedenost pristanišč, je na vrhuncu prodajne sezone konec novembra in decembra prišlo v več trgovinah do pomanjkanja zalog.

Z namenom reševanja tovrstnih izzivov, je podjetje Tianjin Port Group (TPG) skupaj s podjetjem Huawei in drugimi partnerji, zgradil pametno in zeleno pristanišče Tianjin.

Na pristaniški ploščadi kontejnerskega terminala v Sekciji C, lahko danes obiskovalci spremljajo samodejno delovanje kontejnerskih žerjavov in samostojno vožnjo električnih kontejnerskih tovornjakov brez posadke.

Osnovo za izgradnjo inteligentnih in nizkoogljičnih pristanišč predstavlja inteligentni horizontalni transportni sistem, temelječ na umetni inteligenci, ki so ga razvili v Huaweiju.

Kot prvi na svetu je sistem dosegel vrsto uspehov, kot so obsežna komercialna uporaba ultra-L4 brez voznika, integracija vseprisotne inteligence »5G+BeiDou«, prva samooskrba z zeleno elektriko in nič emisijami ogljika na svetu.

S pridobivanjem izkušenj na področju inovacij, avtomatizacije in inteligence, ki prihajajo iz kitajskih pristanišč, bodo po pričakovanjih izzive na področju pomanjkanja in motenj v globalnih dobavnih verigah, uspeli rešiti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek