REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Najprej kriminal, sedaj zarota: obtoženi rešitelj Nissana za svoj pregon obtožuje nepravičen japonski sistem

Najprej kriminal, sedaj zarota: obtoženi rešitelj Nissana za svoj pregon obtožuje nepravičen japonski sistemBeg kot v kriminalkah: Carlos Ghosn

Nekdanji izjemno uspešen glavni direktor Renaulta in Nissana Carlos Ghosn je, potem ko so ga letos spomladi, po več kot štirih mesecih zelo strogega pripora, izpustili po plačilu visoke varščine, z zasebnim turškim letalom zbežal iz Japonske.

Rojen je bil sicer v Braziliji, vendar je mladost preživel tudi v Libanonu in večji del kariere v Franciji in po svetu.

Zato ima tri državljanstva (libanonsko, brazilsko in francosko) ter najmanj štiri potne liste – ob brazilskem in libanonskem še dva francoska. Kljub temu je bil na njegove pozive, da naj mu pomaga francoski predsednik Emmanuel Macron menda povsem gluh …

Ghosn ima tri državljanstva (libanonsko, brazilsko in francosko) ter najmanj štiri potne liste – ob brazilskem in libanonskem še dva francoska.

Očitno je Ghosn uvidel, da na sojenju, ki se bi moralo začeti aprila 2020, ne bo ušel obsodbi na 10 ali 15 let zapora zaradi utaje davkov in zlorabe Nissanovih sredstev v osebne namene.

Interpol je za nekdanjim prvim možem japonskega avtomobilskega proizvajalca že izdal najvišjo stopnjo tiralice, so potrdili na libanonskem pravosodnem ministrstvu.

V nedeljo zvečer naj bi po nepreverjenih trditvah do zakotnega letališča zbežal v kovčku za kontrabas, potem ko je imel pri sebi doma v Tokiu koncert.

Najprej je letel v Carigrad, od tam pa v Libanon, ki nima sporazuma o izročanju z Japonsko in ki je dežela Ghosnovih prednikov, krščanskih maronitov, pa tudi sam je tam živel od svojega 6. do 17. leta.

Carlos Ghosn, Nissan
Carlos Ghosn, Nissan

V Libanonu se lahko toliko bolj počuti doma, ker so mu številni libanonski politiki, poslovneži in bogataši po aretaciji novembra lani izrekali podporo.

Ponosni so, ker je pred 20 leti rešil pred rdečimi številkami in stečajem dva tako velika proizvajalca avtomobilov, kot sta Renault in Nissan.

Carlos Ghosn je tako preživel več kot leto ujet v japonskem pravnem sistemu. Življenje se mu je spremenilo v kaos, toda sedaj bo prvič lahko tudi odkrito spregovoril.

In mnogi menijo, da bo povedal marsikaj pretresljivega.

Po poročanju Reutersa naj bi njegov pobeg nadziralo zasebno podjetje za varovanje, v Libanonu pa naj bi se takoj srečal z predsednikom Michelom Aounom.

Gre tudi zato, kako se ga bo svet spominjal – ali kot brilijantnega managerja, ki je zmanjšal stroške ter rešil Nissan in zgradil eno od največjih avtomobilskih zavezništev v avtomobilski industriji, ali pa kot samo še enega kriminalca z »belim ovratnikom«?

V Libanonu je že potrdil, da bo končno lahko začel »svobodno govoriti z mediji, takoj v začetku naslednjega tedna.« Javno naj bi nastopil 8. januarja.

Po poročanju Reutersa naj bi njegov pobeg nadziralo zasebno podjetje za varovanje, v Libanonu pa naj bi se takoj srečal z predsednikom Michelom Aounom. Uradno so v predsedniški palači srečanje sicer zanikali.

»Nisem zbežal pred pravico. Zbežal sem pred krivico in politično obsodbo,« je takoj po prihodu v Libanon dejal Ghosn.

V prihodnosti pa bo verjetno še bolj neposredno napadel japonski pravni sistem, za katerega je znano, da je zelo vprašljive kakovosti.

Renault Nissan

V Japonski lahko namreč tožilci izprašujejo osumljene brez prisotnosti odvetnikov, ob tem pa lahko računajo tudi na dobrohotnost sodišč, ki skoraj v 100 odstotkih primerov obtožene tudi – obsodijo.

Ghosn trdi, da je japonski pravni sistem farsa in da so mu kršili osnovne človekove pravice, vse to pa zaradi zarote zoper njega.

Vodilni japonski politiki namreč niso želeli, da bi Renault še naprej povečeval svoj vpliv v Nissanu.

Za obtožbe proti njemu naj bi bili odgovorni tožilci, predstavniki Nissana in vladni uradniki.

Aprila so Ghosna aretirali neposredno pred tiskovno konferenco. Kar štirikrat naj bi mu odvzeli prostost.

Nissanove delnice padajo tudi po Ghosnovi aretaciji. Na Bloombergovi lestvici avtomobilskih proizvajalcev so se znova spustile najnižje.

Ghosn je nato objavil video posnetek, v katerem se je videla konfronacija med njim in nekaterimi vodilnimi v Nissanu. Ti managerji brez vizije naj bi zaradi lastnih interesov uničevali podjetje.

Nissanove delnice pa padajo tudi po Ghosnovi aretaciji. Na Bloombergovi lestvici avtomobilskih proizvajalcev so se znova spustile najnižje.

Ghosnova soproga pa je za Journal du Dimanche dejala, da njenemu soprogu v tem boju ni želel pomagati niti francoski predsednik Emmanuel Macron, ki ni odgovoril niti na njene prošnje za pomoč.

»Tišina iz Elizejske palače je bila oglušujoča. Mislila sem, da je Francija država, ki brani presumpcijo nedolžnosti. Toda vsi so pozabili, kar je Carlos naredil za francosko gospodarstvo in za Renault,« je dejala.

Renault RS

Ghosn pa je potrdil, da mu je bilo težko zlasti prvih 130 dni v priporu, kjer je med drugim lahko pojedel samo skodelo riža na dan.

Pred begom pa se je pritoževal, ker so nadzorovali njegov telefon in dostop do interneta, ker so kamere, ki jih je on plačal, spremljale njegov odhod od doma in vrnitev, ker se z ženo ni smel sestajati in skoraj ne govoriti po telefonu, ker je vedno moral vnaprej povedati, kam gre in s kom se bo srečal.

Pa vendar mu je uspelo zbežati.

Očitno mu niso ves čas sledili, kot je trdil.

Japonski sistem sodnega nadzora pa je pomanjkljiv, ker ne pozna elektronske zapestnice. Na Japonskem so zdaj osupli, saj se take stvari pri njih ne dogajajo. Na tožilstvu obžalujejo, da so Ghosna, ki je tujec, izpustili po plačilu varščine.

Ghosn, ki je znan po svoji bojevitosti, bo prihodnji teden na novinarski konferenci nagovoril mednarodno javnost. Kot trdijo nekateri njegovi prijatelji, bo pred izbranimi novinarji dokazal svojo nedolžnost in obsodil »psihično mučenje«, katerega žrtev naj bi bil.

Japonska - tuji delavci

Predvsem bo poskušal posredno posvariti ameriške direktorje, naj dvakrat premislijo, preden se odpravijo v deželo vzhajajočega sonca.

Morda ima Ghosn celo prav, ko trdi, da gre pri njegovi aretaciji za zaroto Nissana.

V tem velikem japonskem proizvajalcu avtomobilov so se nekateri drugi vodilni namreč res ustrašili njegovih načrtov o popolni združitvi z Renaultom, ki zdaj proda 3,5 milijona vozil na leto in ki ga je tako v zadnjih desetih letih močno prehitel Nissan s 6 milijoni prodanimi vozili na leto.

Nissan sicer res prinaša več dobičkov kot Renault, toda pri razvoju in investicijah si po oceni Ghosna ne bo mogel pomagati sam, pač pa lahko napreduje samo ob Renaultu

Prav v Nissanu pa so novembra 2018 dali japonskemu sodstvu dokaze o njegovi utaji davkov, s čimer so se pokazali kot nehvaležni do svojega velikega rešitelja in izjemno sposobnega direktorja.

Nissan sicer res prinaša več dobičkov kot Renault, toda pri razvoju in investicijah si po oceni Ghosna ne bo mogel pomagati sam, pač pa lahko napreduje samo ob Renaultu.

Na ta korak pa predvsem japonski politiki očitno še niso pripravljeni.

 

Delite članek