REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Renault za padec dobička krivi Nissana

Renault za padec dobička krivi NissanaVIR: TaTrenutek.si

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je v prvem polletju vknjižil nekaj manj kot dve milijardi evrov čistega dobička, kar je 18,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Glavni krivec za to Nissan, s katerim je Renault povezan v partnerstvo in po katerem so kupci manj povpraševali.

Glavni krivec za to Nissan, s katerim je Renault povezan v partnerstvo in po katerem so kupci manj povpraševali.

Operativna marža je sicer dosegla rekordnih 6,4 odstotka prodaje, kar je po besedah Renaultove finančne direktorice Clotilde Delbos razlog za optimizem. Opozorila je, da se družba sooča tudi z naraščanjem cen surovin, predvsem jekla.

Tako kot drugi avtomobilski proizvajalci ima tudi Renault poleg tega dodatne stroške zaradi prilagajanja novim zakonodajnim določilom, ki med drugim zahtevajo vse bolj čiste motorje ter nove standarde pri meritvah izpustov in porabe goriva. Analitiki ocenjujejo, da se bodo ti stroški v prihodnje še močno povečali.