REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji direktor Nissana Ghosn bo uradno obtožen v ponedeljek

Nekdanji direktor Nissana Ghosn bo uradno obtožen v ponedeljekCarlos Ghosn | Vir: Pixsell

Japonski tožilci so sporočili, da bodo proti Carlosu Ghosnu, zdaj že nekdanjemu predsedniku Nissana, v ponedeljek vložili obtožnico zaradi finančnih goljufij. 

Isti dan nameravajo vložiti še obtožnico proti nekdanjemu delavskemu direktorju Gregu Kellyju kot tudi samemu podjetju, po poročanju japonskega finančnega časopisa Nikkei.

Ghosn in Kelly sta bila aretirana 19. novembra, kar je pretreslo avtomobilsko industrijo kot tudi sodelovanje med Renaultom in Nissanom.

Ghosn in Kelly sta bila aretirana 19. novembra, kar je pretreslo avtomobilsko industrijo kot tudi sodelovanje med Renaultom in Nissanom. Ghosn je bil namreč zaslužen za povezavo japonskih in francoskih proizvajalcev avtomobilov ter izboljšanje njunih tržnih deležev. 

Medtem ko je bil Ghosn odstranjen z mesta predsednika uprave in izvršnega direktorja Nissan Motors, še vedno zaseda ista položaja pri Renaultu. 

Prav v ponedeljek se bo za oba iztekel rok za pridržanje, nakar morajo tožilci obtožiti, izpustiti ali ju ponovno aretirati (na podlagi novih obtožb). Nikkei dalje poroča, da bosta nekdanja vodilna delavca najverjetneje obtožena zaradi domnevnega prikazovanja manjših plač, kot so dejansko bile, v petih letnih davčnih napovedih (do marca 2015). 

Renault Nissan
Renault Nissan | Vir: Insajder.com
Hkrati naj bi bila istočasno tudi ponovno aretirana zaradi novih razkritij, da sta v nadaljnjih treh letih dala lažne izjave oz. podatke v poročilih.

Hkrati naj bi bila istočasno tudi ponovno aretirana zaradi novih razkritij, da sta v nadaljnjih treh letih dala lažne izjave oz. podatke v poročilih. Prav ta obtožba naj bi bila vložena tudi proti samemu podjetju. 

Ghosn je bil sprva aretiran, da je od leta 2010 namerno prikril najmanj polovico svojih prihodkov (od skupaj 88,66 milijona dolarjev), pri čemer mu je Kelly pomagal, še poroča Reuters.
 

Komentarji