REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vesela povorka pozdravila Festival falusa na Japonskem

Vesela povorka pozdravila Festival falusa na JaponskemKanamari Matsuri - festival posvečen jeklenemu falusu, vir: Pixsell

Ta konec tedna so veličastni roza falus meščani in gosti iz vsega sveta nosili po ulicah mesta Kavasaki, v čast Festivala falusa.

Kar bi bilo v evropskih zemljepisnih širinah nepredstavljivo, na Japonskem obeležuje začetek pomladi, zato se vsako prvo nedeljo v aprilu masovno udeležijo velike parade v čast moškemu ponosu.

Tako kot vsako leto, je tudi ta konec tedna v mestu Kavasaki, južno od Tokia, potekal Kanamari Matsuri - karneval posvečen mogočnemu jeklenemu falusu.

Gre za starodavni šintoistični ritual plodnosti. Čeprav se nekaterim praznovanje, obarvano z različnimi velikostmi in oblikami penisov, zdi smešno, ima na Japonskem dolgo versko in politično zgodovino.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. We visited the #kanamaramatsuri (which is known as the penis festival) This is the one of the weirdest festival in japan and looks crazy, but they're praying seriously for people's healthy sex life. You can enjoy penis shaped lollipop in front of full bloom cherry blossoms You really should visit this festival when you come to japan this season, you'll enjoy it I promise . 男性器祭りで知られる #かなまら祭り に初めて参加してきました!行く人みんな男性器形の飴舐めててすごい異様な光景だったけど、楽しかった〜!みんなで一本ずつ買って食べた飴はイチゴ味で美味しかったけど大きすぎて全然食べ切れませんでした

A post shared by yuri ishihara (@lily_stone_y) on

Povorka se odpravi po ulicah mesta vsako prvo nedeljo v aprilu.

Festival, katerega glavna nit je penis, Japonci naravnost obožujejo.

Zato en dan na leto v celoti posvetijo moškemu spolnemu organu, ki ga upodobijo v različnih oblikah, velikostih in materialih.

Letos so bili vidne tako roza lizike kot zeleni, narejeni iz zelenjave, drugi pa iz kartona …

Skratka, vsepovsod je naprodaj veliko artiklov v obliki moškega spolnega organa, vse od sladic do mask ter spominkov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Those crazy Japanese... #kanamaramatsuri #kawasaki #penisfestival #wtfjapan

A post shared by @ mias_way on

Festival uradno odpre plešoča geiša, ki so jo poimenovali maiko.

Za njenim odrom se vleče povorka z oltarjem falusev, ki so bili pred tem posvečeni v svetišču.

Za njimi hodi na tisoče ljudi, ki častijo falus vseh oblik in velikosti.

Vse dogajanje se vrti le okoli penisa, ves dogodek pa organizirajo duhovniki redu Kanayama Jinja, »podružnice« večjega svetišča Wakamiya Hachimangua, ki ga preostanek leta obiskujejo skoraj izključno domačini.

Svetišče Kanayama že stoletja predstavlja prostor, kjer pari molijo za plodnost in zakonsko harmonijo.

Lokalna legenda pravi, da so demona, ki jé penise nekoč premagali tako, da so ga ukanili, da je zagrizel v jekleni falus.

Japonska YouTuberja Shinya in Yuriyuri, vsak s svojo rožnato penis liziko, vir: Pixsell

Udeleženci karnevala so po ulicah na ramenih nosili tudi velik leseni falus, težek 400 kilogramov in obsega več kot en meter.

Japonska YouTuberja Shinya in Yuriyuri sta bila zelo ponosna vsak na svojo rožnato penis liziko.

Američanki Jerry Tano in Jennifer Talara sta tako zaradi festivala falusa kot Festivala češnjevega cveta pripotovali celo iz San Francisca ...

Američanki Jerry Tano in Jennifer Talara sta predvsem zaradi festivala falusa ppripotovali iz ZDA na Japonsko. Vir: Pixsell

V preteklosti je bil festival popularen predvsem med prostitutkami, ki so pri oltarju molile za zaščito pred prenosljivimi boleznimi, kasneje pa so za poroko, plodnost in zdravje prosili tudi ostali.

Tudi to leto se je v poklon penisu zbralo na tisoče ljudi ...

V zadnjih letih pa je festival namenjen predvsem zbiranju denarja za raziskave glede zdravljenja virusa HIV.

Delite članek