REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kako uničujoče bodo gospodarske posledice pandemije? Šokanten graf katastrofo prikaže bolje, kot tisoč besed

Kako uničujoče bodo gospodarske posledice pandemije? Šokanten graf katastrofo prikaže bolje, kot tisoč besedNezaposlenost in kriza v ZDA. Kaj se obeta Sloveniji?

Posledice sedanje pandemije koronavirusa bodo dolgotrajne.

Tako dolgotrajne, da si to v tem trenutku verjetno celo težko predstavljamo.

Nekaj podatkov za razmišljanje nam daje zapis na spletni strani Seeking Alpha, ki se ukvarja z dolgoročnimi posledicami krize na avtomobilsko industrijo.

Od te industrije, ki v razvitem svetu poganja zelo velik del gospodarstva, pa je skoraj povsod odvisen tudi velik del ostalih gospodarskih panog.

V ZDA je že vsak četrti zaposleni na novo nezaposlen ali pa je doživel zmanjšanje prihodkov zaradi koronavirusa. Okoli desetodstotna nezaposlenost bi se lahko povzpela celo na 30 odstotkov.

Na podoben način je od kondicije treh največjih gospodarstev sveta - gospodarstva ZDA, Kitajske in Evrope - odvisno tudi globalno stanje gospodarstva.

Po oceni analitika Giesbers Investment Strategy bodo kratkoročni in dolgoročni učinki krize na avtomobilsko industrijo »katastrofalni.«

V ZDA je že vsak četrti zaposleni na novo nezaposlen ali pa je doživel zmanjšanje prihodkov zaradi koronavirusa.

Okoli desetodstotna nezaposlenost bi se lahko povzpela celo na 30 odstotkov.

Nezaposlenost v ZDA

V dveh tednih je delo izgubilo okoli 10 milijonov Američanov, ob nadaljevanju pandemije pa bi se ta številka lahko dvignila na 47 milijonov brezposelnih.

Z borz je medtem že izpuhtelo za 4 trilijone dolarjev – in to je šele začetek.

Velike bodo tudi družbene spremembe. Delo na daljavo bo postalo stalna praksa.

Univerzalni temeljni dohodek (UTD), ki se je zdel utopična ideja skrajnih levičarjev, bo za mnoge države postal zelo realna možnost za vsaj delno rešitev njihovih gospodarstev.

Intervencionizem države, ki so ga liberalne vlade zavračale, bo postal nujnost. Mehanizmi nadzora nad državo bodo zato postali še toliko bolj pomembni.

Intervencionizem države, ki so ga liberalne vlade zavračale, bo postal nujnost. Mehanizmi nadzora nad državo bodo zato postali še toliko bolj pomembni.

Koronavirus bo postal priročen izgovor za celo vrsto neupravičenih omejitev svobode izražanja in represivne prakse, kar že lahko vidimo po vsem svetu.

Nesposobnost ZDA, da pandemijo omejijo, preprečijo, napovejo ali drugim državam pomagajo in sposobnost Kitajske, da to stori, bo privedla do vzpona Kitajske in nazadovanja ZDA v mednarodni skupnosti.

Hkrati se bo proces lokalizacije proizvodnje in trganja gospodarskih vezi nadaljeval. Gospodatrstvo sveta se bo razdelilo na več blokov, to pa bo povečalo možnost konflikta med njimi.

Po analizah geopolitikov so najbolj nestabilni multipolarni geopolitični sistemi. In v tem sistemu se pravkar nahaja naš svet.

Kljub temu je 51 odstotkov vprašanih v ZDA še vedno sveto prepričanih, da bo kriza minila v enem letu.

Donaldu Trumpu, ki je očitno povsem zavozil ameriške priprave in odziv na pandemijo Covid-19, pa se je podpora javnosti medtem celo – dvignila.

Kar je seveda lahko zgolj recept za nove katastrofe.

Donaldu Trumpu, ki je očitno povsem zavozil ameriške priprave in odziv na pandemijo, pa se je podpora javnosti medtem celo – dvignila.

Avtomobilsko industrijo bo kriza prizadela veliko bolj kot druge veje industrije in to zaradi več razlogov.

Prvi razlog je ogromen upad povpraševanja po avtomobilih.

Avtomobili se običajno kupujejo v času konjunkture. V tem trenutku pa je nezaposlenost v ZDA tako velika, da se je preprosto sploh skorajda ne da vrisati na grafe.

Tu je eden od primerov gibanja nezaposlenosti v zadnjih desetletjih. Jasno je opazno, da je bila nezaposlenost celo v letu največje zadnje gospodarske krize (2008), ta skorajda »malenkostna« v primerjavi z zadnjim skokom (premica, ki gre v nebo, skrajno desno).

Isti prizor lahko vidimo v drugem grafu, kjer naslov članka navaja, da je nezaposlenost v ZDA dobesedno »padla iz grafa.«

Nezaposlenost v ZDA

In ljudje, ki izgubijo delo najprej »porežejo« vse luksuzne in nepotrebne stroške, predvsem pa počitnice, investicije v novo opremo in predvsem – nakup novih vozil.

Prodajalci avtomobilov sicer lahko upajo, da se bo prodaja avtomobilov čez čas znova dvignila, toda grafi prodaje na Kitajskem že kažejo porazno sliko.

V ZDA je povpraševanje po avtomobilih v času krize leta 2008 padlo za 50 odstotkov.

Na Kitajskem so ta padec komajda opazili.

Toda sedaj je graf, ki kaže nakupe po Kitajski, ki je vse bolj motor sodobnega sveta – uničujoči.

Samo februarja je prodaja že padla za 79 odstotkov, ta trend pa se še nadaljuje.

Prodaja avtomobilov na Kitajskem Vir:Bloomberg

Na manjšo prodajo avtomobilov pa bodo vplivali tudi ukrepi, ki so veliko delovnih mest preselili – domov. Delo od doma so zapovedala tudi številna podjetja.

V Seattlu v ZDA, kjer se je Covid-19 pojavil zgodaj, so mnoga ameriška podjetja, na primer Amazon, LinkedIn, Microsoft in Google takoj od delavcev zahtevala, da naj pričnejo z delom od doma. To pa hkrati podjetjem prinaša dodatne ugodnosti (manj delovnih sporov, nižji stroški uradov …), zaradi nižjih stroškov prevozov in privarčevanega časa pa bo to kmalu postalo sprejemljivo tudi za zaposlene.

»Nikoli več ne bo enako … Ljudje, ki so imeli odpor do dela od doma, bodo uvideli, da so lahko tako še uspešnejši. Managerji, ki so menili, da teamov ne morejo voditi od daleč pa bodo na to pričeli gledati iz drugačne perspektive. Prepričan sem, da ne bomo šli več nazaj,« je ocenil eden od managerjev za BuzzFeed.

Trgovec na borzi se prijema za glavo, ki boli tudi Donalda Trumpa

Vse to bo znova zahtevalo manj avtomobilov ali kvečjemu manjše avtomobile.

Tretji razlog, zaradi katerega bo predvsem avtomobilska industrija huje prizadeta bodo nižje cene nafte, ki so rezultat recesije in pandemije ter ob tem še »naftne vojne« med Rusijo, Savdsko Arabijo in ZDA.

Padec cen nafte bo zavrl razvoj električnih vozil, saj bo vožnja z bolj neekonomičnimi in okolju nevarnimi avtomobili še za nekaj časa videti bolj atraktivna, kot je bila to videti doslej.

Posledice za okolje pa bodo še slabše.

Zato je nujno, da tistim, ki skozi to krizo z državami upravljajo, že sedaj ne podelimo neomejene moči odločanja, kajti to stanje bo trajalo veliko dlje časa, kot se morda v tem trenutku zdi.

Obenem pa se bo zaradi različnih mejnih zapor in omejitev gibanj zmanjšala potreba po nakupu novih in bolj ekonomičnih avtomobilov.

Zaradi istega razloga pa bo kriza izjemno hudo prizadela tudi turizem po vsem svetu ter letalska in druga transportna podjetja.

In zato na hiter konec krize ni mogoče računati.

Kar imamo sedaj, ni samo »kriza« - gre za krizo, ki se bo spremenila v stanje.

In prav zato je nujno, da tistim, ki skozi to krizo z državami upravljajo, že sedaj ne podelimo neomejene moči odločanja, kajti to stanje bo trajalo veliko dlje časa, kot se morda v tem trenutku zdi.

Vendar pa se je z neustavnimi ukrepi (omejitev gibanja znotraj občine) in postavljanjem parlamenta nad ljudstvo (z omejitvijo referendumskih pobud) v Sloveniji, na primer, ta prehod v smer avtokracije - že zgodil.

Delite članek