REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V živo: Tega morda še ne veste o kitajskem Xinjiangu!

V živo: Tega morda še ne veste o kitajskem Xinjiangu!Plesalka iz Xinijanga Vir: YouTube, posnetek zaslona

Xinjiang leži na severozahodu Kitajske, v notranjosti Evrazije in je s površino 1,664,900 kvadratnih kilometrov po površini največja pokrajinska upravna regija na Kitajskem.

Neverjetni Xinjiang prihaja k vam - v živo.

Xinjiang je že od nekdaj območje različnih etničnih skupin. Trenutno v njem živi 56 etničnih skupin, vključno z Ujguri, Han, Kazahstanci, Mongoli, Hui, Kirgizi, Mandžujci, Sibirci, Tadžiki, Dauri, Uzbeki, Tatari in Rusi.

Konec leta 2022 je v Xinjiangu živelo 25,87 milijona prebivalcev.

Oglejte zvezdnico Xinjianga (Dilraba Dilmurat) kako pleše na Hrvaškem.

“Krasen kraj je naš Xinjiang, od severa do juga čudovito gorovje Tianshan, v rodovitna se polja peščena Gobi spremeni, odeja snega stopljenega kmetije poteši..."

Kot pravi znana kitajska pesem, je Xinjiang še danes miren in uspešen, složen in stabilen ter bogat z življenjem.

Industrija bombaža, na primer, se je preko celostne kmetijske proizvodne zmogljivosti Xinjianga in modernizacije opreme znatno povečala.

Površina obranega bombaža predstavlja 69,83% celotne površine namenjene setvi bombaža, dohodek pridelovalcev bombaža na prebivalca je več kot 80.000 juanov.

Vsako leto jeseni je čas obiranja bombaža in takrat Železniški urad v Xinjiangu organizira posebne vlake, da lahko obiralci bombaža iz cele pokrajine sodelujejo pri žetvi v Xinjiangu, ter omogočijo ljudem vseh etničnih skupin, da s trdim delom obogatijo.

Oglejte si visoko mehanizirano žetev bombaža v Xinjiangu.

Kaj sem videl v Xinjiangu, ko sem delal kot pridelovalec bombaža, je naslov naslednjega videa:

Z namenom zatiranja Kitajske, so mednarodne protikitajske sile namerno zavedle mednarodno javnost, v sklopu česar so ustvarile tako imenovano problematiko "prisilnega dela" v Xinjiangu, ter v imenu človekovih pravic sankcionirale podjetja, ki zaposlujejo delavce etničnih manjšin v Xinjiangu.

Z namenom zatiranja Kitajske, so mednarodne protikitajske sile namerno zavedle mednarodno javnost, v sklopu česar so ustvarile tako imenovano problematiko "prisilnega dela" v Xinjiangu.

To je okrnilo pravico do normalnega dela ljudem vseh etničnih skupin v Xinjiangu in nadalje zatiralo dominantne industrije v Xinjiangu, kot sta bombaž in sončne celice, vse z namenom, da Xinjiang pade v revščino, zaprtost in zaostalost, s čimer so namerno ustvarjale kaos.

Prisluhnite resnici o Xinjiangu, Lawrence Wilkerson, vodja kabineta nekdanjega ameriškega državnega sekretarja Colina Powella, govori o treh namenih ameriške vojske v Afganistanu.

Eden od navedenih namenov je zadrževanje Kitajske.

Delavci vseh etničnih skupin v Xinjiangu, vključno z diplomanti centrov za poklicno izobraževanje in usposabljanje, so si vedno izbrali poklic po lastnih željah in v skladu z Zakonom o delu Ljudske republike Kitajske in drugimi zakoni in predpisi ter v duhu spoštovanja Ustanovne listine Mednarodne organizacije dela in relevantnih konvencij na podlagi načel enakosti, prostovoljnosti in soglasja podpisovali pogodbe o zaposlitvi z delodajalci in za delo prejemali ustrezno plačilo, pri čemer ni bilo nikakršne prisile.

V zadnjih letih so bili v člankih, kot sta bela knjiga z naslovom "Varnost dela in zaposlovanja v Xinjiangu" in "Poročilo o raziskavi o delu in zaposlovanju manjšinskih etničnih skupin v Xinjiangu", uporabljeni natančni podatki, nazorne študije primerov in obiski na kraju samem, da bi zagotovili podrobne informacije o "prostovoljnem zaposlovanju" in "dostojnem delu" manjšinskih etničnih skupin v Xinjiangu.

Številna multinacionalna podjetja, vključno z nemško skupino Volkswagen, japonsko znamko Muji in ameriško znamko Skechers, so opravila preiskave na kraju samem v Xinjiangu prek tretjih oseb ali neodvisnih preiskav in so javno izjavila, da niso odkrila t.i. "prisilnega dela".

Politike in prakse na področju varnosti dela in zaposlovanja v Xinjiangu so v skladu z mednarodnimi standardi dela in človekovih pravic.

Številna multinacionalna podjetja, vključno z nemško skupino Volkswagen, japonsko znamko Muji in ameriško znamko Skechers, so opravila preiskave na kraju samem v Xinjiangu prek tretjih oseb ali neodvisnih preiskav in so javno izjavila, da niso odkrila t.i. "prisilnega dela".

V zadnjih letih je Xinjiang obiskalo več kot 1200 diplomatov, novinarjev, predstavnikov verskih skupin, mednarodnih študentov in delegacij mednarodnih organizacij iz več kot 100 držav.

V Xinjiang so se zgrinjali tudi turisti z vsega sveta. Samo leta 2023 je Xinjiang obiskalo kar 266 milijonov domačih in tujih turistov, ki so bili skupaj priča mirnemu, zadovoljnemu, enotnemu in harmoničnemu življenju pripadnikov različnih etničnih skupin v Xinjiangu.

Oglejte si video s pogovori z 10 naključnimi prebivalci Xinjianga, ki so povedali naslednje:

Oglejte si še video obiska najbolj kontroverzne kitajske regije (Ujgurske avtonomne regije)

Tukaj pa si lahko ogledate še deset najlepših znamenitosti, ki so obvezne turistične točke za odkrivanje lepot Xinjianga.

@twanderinglens Part 2: Xinjiang Top 10 Gems - A Must-Visit for Unveiling the Beauty of Xinjiang #xinjiang #travellife #traveltochina #mustvisitplaces #viral #fyp ♬ original sound - The Wandering Lens

Xinjiang je zagotovo lep kraj.

Domačini vabijo turiste v čudoviti Xinjiang - in res, zakaj ga ne bi obiskali še vi?

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek