REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump: »Oni hočejo ostati v neskončnih vojnah, da bi bila njihova čudovita podjetja srečna!«

Trump: »Oni hočejo ostati v neskončnih vojnah, da bi bila njihova čudovita podjetja srečna!«Predsednik ZDA Donald Trump graja ameriško vojaško industrijo. Vir: Twitter
Trump: 'V vrhu ameriške vojske in ministrstva za obrambo ZDA imajo skupen interes s trgovci z orožjem in želijo ostati v neskončnih vojnah.'

Ameriški predsednik Donald Trump s svojimi izjavami velikokrat izreče popolne neumnosti, včasih pa pove tudi kakšne precej trpke – resnice.

Nekako tako lahko razumemo zadnje dogajanje, ko so se v ameriškem Pentagonu odzvali na izjave svojega vrhovnega poveljnika, ki je obrambno industrijo ZDA obtožil, da si pravzaprav – želijo vojn.

V združenem poveljstvu ameriških sil in obrambnem ministrstvu so sicer dejali, da vedo, da predsednikovi komentarji niso usmerjeni proti njim, pač pa proti »vojaško-industrijskemu kompleksu«.

Na tiskovni konferenci v ponedeljek je namreč Donald Trump dejal, da imajo »najvišji v Pentagonu« vključno z ljudmi, ki jih je on sam izbral, »skupen interes s trgovci z orožjem in želijo ostati v neskončnih vojnah

»In to je eden od razlogov, zaradi katerih me vojska – ne pa navadni vojaki - nima rada. Vodilni v Pentagonu me verjetno ne marajo, kajti oni ne želijo nič drugega, kot da se borimo v vojnah, tako da bi vsa ta čudovita podjetja, ki delajo bombe in letala in vse drugo, ostala srečna,« je dejal Trump.

Trump ima skomine po sirski nafti
Trump ima skomine po sirski nafti ... Vir: Twitter
'Nekateri ljudje ne pridejo radi domov, nekateri radi zapravljajo denar. To je ena hladnokrvna globalistična izdaja za drugo.'

»Nekateri ljudje ne pridejo radi domov, nekateri radi zapravljajo denar. To je ena hladnokrvna globalistična izdaja za drugo, to je to,« je poudaril Donald Trump.

Trump je istočasno dodal, da je to povedal na podoben način, kot nekdanji predsednik Dwight Eisenhower, ki je v govoru leta 1961 opozoril ameriško javnost na nevarnost vse večjega »vojaško-industrijskega kompleksa.«

Sicer pa je tudi Trump velikokrat promoviral prodaje ameriškega orožja številnim državam po svetu.

Res pa je, da aktualni ameriški predsednik ni začel nobene vojne in da je iz precej vojn ameriške vojake umaknil, v veliki meri in skoraj v celoti, na primer v Afganistanu in Siriji, kar pred njem ni uspelo številnim drugim predsednikom ZDA, niti Baracku Obami, ki je »vnaprej« dobil Nobelovo nagrado za mir.

So pa medtem tudi Donalda Trumpa že predlagali za Nobelovo nagrado, tako da bo morda, zaradi normalizacije odnosov med Izraelom in Združenimi arabskimi emirati, tudi on postal celo – nobelovec.

Delite članek