REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump ob obisku policije v New Yorku namignil, da bo leta 2024 morda ponovno kandidiral za predsednika

Trump ob obisku policije v New Yorku namignil, da bo leta 2024 morda ponovno kandidiral za predsednikaDonald Trump na sedežu policije v New Yorku. Vir: Fox News, posnetek zaslona

Na nekdanjega ameriškega predsednika, poraženega na novembrskih volitvah leta 2020 so mediji kar nekako malo pozabili, odkar več ni na položaju in ne tvita vsakodnevno, toda Donald Trump ni pozabil na njih.

Tako je 11. septembra Donald Trump obiskal glavno policijsko postajo v New Yorku in se zahvalil policistom za vse napore in hrabrost ob terorističnih napadih pred dvajsetimi leti in pozneje.

Dejal je, da je bil 11 september leta 2001 »zelo žalosten dan zaradi vrste razlogov« in s tem ciljal tako na obletnico napadov kot na slabo organiziran odhod ameriške vojske iz Afganistana.

»Rasel sem z vami in vi ste najboljši Newyorčani. Poznam mnoge od vas,« je dejal Trump.

»Toda mislim, da boste srečni,« je dodal in s tem namignil, da bi se leta 2024 lahko kandidiral za predsednika ZDA.

Bidnov umik ameriških sil iz Afganistana –, ki je bil sicer izveden po sporazumu, ki ga je s talibani sklenil prav Donald Trump! – je bil po Trumpovi oceni »popolnoma nekompetenten«, kritiziral pa je še nekaj posledic ameriškega umika.

Dejal je tudi, da je v času njegovega predsedovanja našel skupen jezik z opozicijsko stranko.

Ko ga je eden od policistov vprašal, ali bo znova kandidiral za predsednika ZDA je sprva povedal, da je to »težko vprašanje.«

Donald Trump na sedežu policije v New Yorku Vir: Fox News, posnetek zaslona
Donald Trump na sedežu policije v New Yorku. Vir: Fox News, posnetek zaslona

Nato pa dodal: »Pravzaprav je zame to lahko vprašanje. S tem mislim, da sam vem, kaj bi naredil, vendar o tem še ne morem govoriti zaradi zakonov, ki urejajo financiranje kampanj, ki so, odkrito, neumni.«

»Toda mislim, da boste srečni,« je dodal in s tem namignil, da bi se leta 2024 lahko vnovič kandidiral za predsednika ZDA.

Trump bo sicer ostal zapisan v ameriški zgodovini kot edini predsednik, zoper katerega je kongres dvakrat glasoval za ustavno obtožbo.

V obeh primerih je Trump obtožbe preživel.

Večina republikancev še vedno meni, da bi bil najboljši kandidat stranke na prihodnjih volitvah.

Zaradi njegovega podžiganja napadov množice na Kapitol 6. januarja letos še vedno potekajo številni procesi v ZDA, postopki pa zaradi finančnih nepravilnosti čakajo tudi vrh njegove, Trumpove organizacije.

Vse to pa bi mu lahko preprečilo ponovno kandidaturo.

Delite članek