REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump na novinarski konferenci trosil laži, vse televizijske mreže takoj prekinile prenos

Trump na novinarski konferenci trosil laži, vse televizijske mreže takoj prekinile prenosLaži Donalda Trumpa. Vir: Twitter

Ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu se je zgodilo nekaj doslej še povsem nepredstavljivega.

Ko se je pojavil pred novinarji v Beli hiši in pričel izrekati očitno vnaprej pripravljene trditve o »kraji« na volitvah in veliki »prevari«, ki naj bi jo izvajali demokrati, pri tem pa znova ni navedel nobenega dokaza, so vse televizijske mreže takoj prekinile prenos televizijske konference.

Gledalce so takoj tudi obvestile, da prenos prekinjajo zaradi »preverjanja dejstev« glede trditev, ki jih je izrekel Donald Trump.

Ameriški predsednik je sicer znan po tem, da dnevno izreka veliko število laži, toda mediji so doslej te laži praviloma prenašali, šele nato pa s komentarji in dodatnimi prispevki razkrivali neresnice.

Donald Trump je včasih tudi znal prekiniti intervjuje in oditi z njih - toda obratno se je zgodilo sedaj prvič.

To jasno kaže, kako imajo tudi mediji Trumpa - dovolj.

Donald Trump je včasih tudi znal prekiniti intervjuje in oditi z njih - toda obratno se je zgodilo sedaj prvič.

In da Donalda, poleg Melanie, zdaj zapuščajo tudi njemu doslej najbolj zvesti mediji, kot je televizijska hiša Fox News.

Tokrat se je namreč prvič zgodilo, da so predsednika trije največji operaterji televizijskih mrež istočasno prekinili kar sredi novinarske konference.

Gre za televizijske mreže ABC, CBS in NBC, ki so vse sprejele isto odločitev –, da hipno »odrežejo« predsednika ZDA iz programa, ki je tekel »v živo.«

Voditelj mreže MSNBC Brian Williams je ob tem dejal gledalcem: »No, pa smo znova tukaj, v nenavadni poziciji, da ne samo, da prekinjamo predsednika ZDA, pač pa da popravljamo predsednika ZDA.«

Celo na pri Trumpu zelo priljubljeni televiziji Fox News je voditelj Bret Baier dejal gledalcem, da »nismo videli trdnih dokazov« glede domnevnih volilnih kršitev, za katere predsednik trdi, da so zelo razširjene.

Delite članek