REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Švica nagrajuje državljane, ki druge prepričajo, da naj se cepijo

Švica nagrajuje državljane, ki druge prepričajo, da naj se cepijo50 evrov nagrade za tistega, ki prepriča sočloveka, naj se gre cepiti. Vir: Twitter

Švica se je odločila nagraditi z darilnimi boni tiste, ki prepričajo soljudi, da se naj cepijo proti koronavirusni bolezni covid-19, je v petek zvečer sporočila švicarska vlada.

Vsako novo cepljeno osebo bodo prosili, da naj imenuje eno osebo, ki jo je prepričala, da se naj vendarle cepi, da bi bila ta nagrajena z vavčerjem v vrednosti 50 švicarskih frankov (malo manj kot 50 evrov), poroča tiskovna agencija AP.

Lokalne oblasti bodo sporočile, kje se lahko vavčer uporabi, na primer v kinih ali restavracijah, je zapisano v izjavi za javnost.

»Vsakdo lahko pomaga prepričati prijatelja, soseda, sodelavca ali družinskega člana v prednosti cepljenja. Tovrstno sodelovanje prebivalstva je potrebno nagraditi,« je svojo odločitev pojasnila švicarska vlada.

Švica ima eno najnižjih stopenj cepljenja v zahodni Evropi, saj ima le 58 odstotkov popolnoma cepljenih ljudi od 8,7 milijona prebivalcev.

Švica in sosednja kneževina Liechtenstein sta poročali o več kot 840.000 primerih koronavirusa z 10.713 smrtnimi primeri.

Delite članek