REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sporočilo Vesne Pešić: »Jejte dr*k gospod Trump!«

Sporočilo Vesne Pešić: »Jejte dr*k gospod Trump!«Vesna Pešić in Donald Trump

V zadnjih nekaj dnevih je ameriški predsednik objavil vrsto rasističnih tvitov, v katerih je žalil nekatere kongresnice zaradi njihovega porekla.

S posebno resolucijo so izpade ameriškega predsednika obsodili tudi v ameriškem predstavniškem domu, kritizirali pa so ga tudi številne znane osebnosti v ZDA – in izven ZDA.

Med številnimi kritičnimi odzivi je še posebej veliko odzivov prejel odziv znane sociologinje iz Beograda. Vesna Pešić se ob tem ni spuščala v dolgo razpravljanje o tem, zakaj je ravnanje predsednika ZDA napačno in nesprejemljivo, pač je v svojem odgovoru vse povedala tako, da je uporabila splošno znano, brutalno srbsko kletvico.

Predsedniku ZDA je namreč v angleščini sporočila: »Jejte dr*k! gospod Trump« (V srbščini: Jedite govna, gospodine Trump!)

Jedite govna gospodine Trump!

Trump je namreč sporočil štirim kongresnicam, da naj se raje vrnejo v svoje »popolnoma propadle države, inficirane s kriminalom« in naj jih popravljajo tam, ne pa da solijo pamet vodilnim v ZDA, kako naj se vodi država.

V podobnem tonu je tudi zapisal, da ZDA nikoli ne bodo postale »socialistična država ali komunistična država« in da če jim ni všeč tukaj, »lahko odidejo.«

Kot poročajo Večernje Novosti je sporočilo Vesne Pešič kmalu postalo »hit« in se je hitro razširilo po družbenih mrežah.