REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šef agencije NASA prepričan, da v vesolju »nismo sami«

Šef agencije NASA prepričan, da v vesolju »nismo sami«Ali smo v vesolju - sami? Vir: Twitter

Odkar so ameriške obveščevalne službe objavile poročilo o neznanih letečih predmetih (NLP) in naštele 143 primerov videnj »neznanih letečih predmetov« samo v zadnjem času, ki si jih ne znajo razložiti in za katere se zdi, da so predmeti, narejeni s pomočjo neznane tehnologije se je za NLP-je bolj začela zanimati tudi širša javnost.

O tem pa je sedaj svoje mnenje povedal tudi direktor ameriške vesoljske agencije NASA in nekdanji astronavt Bill Nelson.

V pogovoru za CNN je dejal: »Moj občutek je, da tam vsekakor nekaj je. Ni nujno, da je to brezpogojno zunajzemeljskega izvora.«

»Če pa gre za tehnologijo, ki jo imajo nekateri naši nasprotniki, potem pa bi nas moralo biti bolj strah,« je prepričan šef vesoljske agencije NASA.

Na vprašanje, če vesoljcev ne izključuje, je dejal, da niti on in niti ves Pentagon ne vedo, za kakšne objekte v resnici gre v tem poročilu.

In da zato tega ne more ne potrditi in ne zanikati.

Alien-UFO
Vir: Twitter

Kljub temu pa ima šef vesoljske agencije NASA Bill Nelson svoje mnenje o tem.

»Osebno sicer mislim, da nismo sami. Vesolje se je pričelo širiti pred 13,5 milijardami let in je tako ogromno,« je opozoril.

NASA ima sicer tudi sama program, s katerim išče sledi inteligentnega življenja v vesolju.

Morda pa bo kaj več znanega novembra, ko bo začel obratovati nov teleskop James Webb, ki bo znanstvenikom omogočil podrobnejši vpogled v globine vesolja.

»Takrat bomo imeli še dodatne informacije,« je prepričan Nelson.

Delite članek