REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»To bo velik šok«: Ameriško poročilo o NLP-jih bo razkrito prav na slovenski dan državnosti

»To bo velik šok«: Ameriško poročilo o NLP-jih bo razkrito prav na slovenski dan državnostiNLP (UFO), poročilo Pentagona: So Nezemljani že med nami? Vir: Twitter

Po vsem svetu bodo 25. junija zelo pozorno prebirali poročilo o neznanih letečih predmetih (NLO), ki so ga za senat po ukazu, ki ga je v času svojega predsednikovanja ZDA izdal Donald Trump, pripravile vse ameriške obveščevalne agencije.

Zdi se, da bodo v Združenih državah Amerike na slovenski dan državnosti Sloveniji nekoliko »ukradli show«, saj naj bi prav na ta dan izšlo dolgo pričakovano poročilo o NLP-jih, ki so znani tudi po kratici UFO.

»Ufologisti« po vsem svetu zadevno poročilo že z nestrpnostjo pričakujejo.

Kot poroča Guardian, je tako tudi v Veliki Britaniji, kjer imajo skoraj 75 let po nenavadnem dogodku v Roswellu prav tako opraviti z nekaterimi nepojasnjenimi dogodki.

Smo precej prepričani, da imamo opravka s tehnologijo, ki je multigeneracijska, več generacij pred tem, kar mi smatramo za tehnologijo naslednje generacije. 

Upe, da bomo izvedeli nekaj novega je vzpodbudil tudi Luis Elizondo, nekdani direktor ameriškega programa za »identifikacijo naprednih zračnih pojavov« (AATIP).

»Smo precej prepričani, da imamo opravka s tehnologijo, ki je multigeneracijska, več generacij pred tem, kar mi smatramo za tehnologijo naslednje generacije,« je Elizondo dejal za Washington Post.

V Veliki Britaniji poročilo o NLO-jih še posebej napeto čakajo v mestu Todmorden, ki leži okoli 20 kilometrov severno od Manchestra.

Tu se je zgodila vrsta nepojasnjenih dogodkov.

Vse se je začelo z naznanilom Alana Godfreyja, nekdanega policista, ki je trdil, da so ga »ugrabili vesoljci«, ko je raziskoval smrt Zigmunda Adamskiga, 56-letnega rudarja, najdenega na vrhu kupa premoga šest mesecev prej.

Golden Pub   Vir: Guardian
Golden Lon pub. Vir: Twitter

Godfrey je kmalu postal lokalni posebnež, celo znamenitost, ob tem je dobil veliko spremljevalcev, ki so na koncu ustanovili društvo za proučevanje NLP-jev, ki se vsak torek srečuje v Golden Lion pubu v mestu.

Zbere se od 30 do 50 ljudi.

Eden od njih je Gary Heseltine, raziskovalec in nekdanji policijski detektiv, ki je pozval Koalicijo za izvenzemeljsko raziskovanje (ICER), da naj koordinira »tečaje zavedanja za javnost,« kajti »vseeno je, ali bomo izvedeli čez 10 dni ali 10 let, potrditev izvenzemeljskega življenja prihaja.«

Nick Pope, ki je za britansko obrambno ministrstvo raziskoval NLP-je pa opozarja, da so »internet in družbena omrežja popolnoma spremenili ufologijo in dali glas vsem,« hkrati pa na sceno pripeljali tudi nekatere »zelo barvite osebnosti.«

Delite članek