REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prihajajoči MiG-35 navdušil tudi Kitajce

Prihajajoči MiG-35 navdušil tudi KitajceBoris Kislov

Kitajski vojaški strokovnjaki so namenili visoko oceno tehničnim lastnostim, sposobnostim letenja in bojnim zmožnostim ruskega lovca 4++ generacije MiG-35. Posebno pozornost so pritegnili motorji, ki omogočajo izredne manevrske spodobnosti v zračnih bojih.

»Ruski lovec MiG-35 je pripravljen na sodobno vojno,« so zapisali pri kitajski medijski hiši Sina, ki jo je povzela tudi Rossijskaja gazeta.

Avtor prispevka daje poseben poudarek močnima motorjema, ki ustvarjata potisk 18 ton, kar je izreden rezultat ob upoštevanju vzletne mase letala. Tako močan pogon omogoča vzlete z relativno kratkim zaletom in odločilno prednost v zračnih bojih, pomemben dejavnik pa je tudi gibljiv vektor potiska. Konstrukcija letala vključuje tehnologije za lovce pete generacije, kot so na primer dovršen računalniški sistem na krovu in razvit sistem za merjenje, navaja članek.

Nadaljevanje članka si lahko prebrete na RUSSIA BEYOND