REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Posledice Trumpove zavrnitve pričanja: Ali ga bo policija privedla v Senat, na zaslišanje?

Posledice Trumpove zavrnitve pričanja: Ali ga bo policija privedla v Senat, na zaslišanje?Obtoženec: Donald Trump. Vir: Twitter
Ker je sedaj navaden džavljan, ameriška javnost pričakuje, da ga bodo policisti privedeli na zaslišanje v Senat.

Novi pravni team Donalda Trumpa je sporočil, da nekdanji predsednik ZDA ne bo pričal na sojenju za (lasten) odpoklic v Senatu navkljub zahtevam, da to mora storiti.

Eden izmed Trumpovih svetovalcev za odnose z javnostmi Jason Miller je na družbenem omrežju Twitter delil pismo, ki ga je poslal Jamieju Raskinu, kongresniku, ki pripada Demokratski stranki novega ameriškega predsednika Joeja Bidna. V tem pismu je Miller zahtevo, naj Trump v Senatu priča o ustavni obtožbi zoper samega sebe, označil za »trik za odnose z javnostmi«, piše Guardian.

Na družbenih omrežjih so se takoj odzvali s komentarji, da to dokazuje, da je Trump kriv, ker če ne bi bil, bi brez težav pričal. In ker je sedaj navaden džavljan, bi ga morali prisilno privesti, ne pa, da pristajajo na njegova izmikanja roki pravice.

Pismo Raskinu sta podpisala dva nova Trumpova odvetnika, Bruce Castor in David Schoen.

»Vaše pismo samo potrjuje tisto, kar vsi vedo: ne morete dokazati svojih obtožb zoper 45. predsednika ZDA, ki je zdaj navaden državljan,« sta zapisala Castor in Schoen.

Castor je za NBC News dejal tudi, da nekdanji predsednik sploh ni niti nameraval pričati na sojenju o ustavni obtožbi.

Trumpov odziv je bil za mnoge presenečenje, še posebej, ker se bo del njegovih privržencev, ki so 6. januarja sodelovali pri vdoru na Capitol Hill odzval vabilu, saj bodo pričali, da so se šli revolucijo na njegov poziv.

Zato veliki del Američanov meni, da je Trumpova odločitev, da zavrne izpraševanje in odgovarjanje na vprašanja v Senatu zelo slaba taktika, ker bi zdaj že nekdanji predsednik moral izkoristiti priložnost, da na obtožbe odgovori.

V nasprotnem primeru pa s takšnim ravnanjem potrjuje, da je kriv.

Na Trumpa letijo tudi jezne pripombe sodržavljanov, ki ga opominjajo, da se je očitno spozabil, ker ni več POTUS (predsednik ZDA) in da s takšnimi potezami, ko ignorira zahtevo Senata, ki je središče ameriške demokracije, tepta temeljne vrednote ameriške družbe.

Delite članek