REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Kako so že napovedovali Janez in njegova svojat, da bo Trump dobil še en mandat?«

»Kako so že napovedovali Janez in njegova svojat, da bo Trump dobil še en mandat?«Osmoljenca novembrskih volitev v ZDA: Donald Trump in Janez Janša. Vir: Twitter

Ob današnji inavguraciji novoizvoljenega ameriškega predsednika Joeja Bidna, so se mnogi spomnili na premierja Janeza Janšo in njegove somišljenike, ki so čestitali zmago – Bidnovemu poraženemu nasprotniku Donaldu Trumpu.

Trump, Biden in Janša
Trump, Janša in Biden. Vir: Twitter

Zdi se, da osmoljenci iz Janševega tabora še vedno kar ne morejo in nočejo verjeti, da so se Trumpu naposled končale še zadnje sekunde njegovega žalostnega predsedovanja ZDA in da zanj ni več upanja ter da v trenutku, ko je misel o predsedovanju med leti 2021 in 2025 moral opustiti tudi sam Donald, sami še vedno srčno upajo, da se bo še nekaj (čudežnega) zgodilo.

In da bo Donald, kljub nezadostnem volilnem izidu, vendarle pomaziljen za 46. predsednika Združenih držav Amerike namesto Joeja Bidna.

Zdaj, ko je izid vendarle drugačen in je Biden že prisegel kot 46. predsednik ZDA, no, ja, potem najbrž upajo na volitve leta 2024, ko naj bi zmanipulirani Trumpovi drhali uspelo (znova) izvoliti predsednika, ki ji bo po godu.

Twito in Trump
Trump in Twitto. Vir: Twitter

Janez Janša pa medtem nima drugega dela kot da poobjavlja lastne čivke izpred petih mesecev.

Gre za staro lajno v kateri aktualni premier Slovenije znova hujska in razdvaja narod ter goni svoje ideološke razprtije ...

Kar se je davi zrcalilo tudi na ograji domače hiše njegovega tekmeca za položaj predsednika vlade.

Janša niti nasilja skrajne desnice v Kapitolu 6. januarja ni zmožen obsoditi, ne da bi napadel domačo levico ...

Kam pelje politika aktualne vlade? Vir: Twitter
Kam pelje politika aktualne vlade? Vir: Twitter

Vso to dogajanje na domačem političnem parketu, kjer skrajna desnica že dva meseca in pol zaupa spin doktorjem, češ da je Trump v resnici zmagal in da so mu bile »pokradene volitve« (tako kot so bile se že ve komu) je Brane Gruban strnil v enem samem, zelo pomenljivem stavku.

Sodba se glasi: »Trumpovi vsaj premorejo malo sramu, Hlod in njegovi so vodotesni na moralo, integriteto in sram!«

Res, a bo Janša sploh čestital Bidnu?

Delite članek