REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kako Janez Janša podlo diskriminira in napada ateiste – po vzoru na Adolfa Hitlerja, »heroja« njegovih »biserov«

Kako Janez Janša podlo diskriminira in napada ateiste – po vzoru na Adolfa Hitlerja, »heroja« njegovih »biserov«Janša in SDS - nekoč na Titovi, danes na Hitlerjevi poti. Vir: Twitter
Za rumenosrajčnike je Hitler »heroj« enako kot kolaborant Leon Rupnik.

Nedavno odkritje, da slovenska vlada podpira hitlerjance v obliki režimskih »Rumenih jopičev«, ki častijo Adolfa Hitlerja kot »heroja«, ni osupnila samo največji del slovenske javnosti, pač pa je po grožnjah taistih t. i. Rumenih jopičev, da bodo - v primeru, da bi se jim kdo od vladnikov upal postaviti po robu - razkrili nezakonitosti vladnih strank razkrila tudi, da imajo neonacistični skrajneži v Sloveniji v pesti samo vlado.

To pojasnjuje, zakaj policija proti njim praviloma ne ukrepa in zakaj so policisti, ki ukrepajo, s strani odstopljenega notranjega ministra Aleša Hojsa in njegovega direktorja Policije Antona Olaja deležni ukorov in groženj z odpovedjo pogodbe o zaposlitvi.

Toda vez med hitlerjanci v podobi t. i. Rumenih jopičih in Janševo vlado oziroma stranko SDS je še globlja.

Za rumenosrajčnike je Hitler »heroj« enako kot kolaborant Leon Rupnik.

Rumenosrajčniki namreč svoja politična prepričanja ne skrivajo.

Drugače pa je pri Janši, ki Hitlerja odkrito sicer ne časti, zato pa mu skoraj v celoti sledi v svojih ravnanjih.

Karikatura pruskih vojakov in njihovega slogana
Karikatura pruskih vojakov in njihovega slogana: Bog je z nami. Vir: Twitter

Sedanji predsednik slovenske vlade namreč rad izreka neresnice, diskriminira, zaničuje politične nasprotnike, jim omejuje pravice, vlada neustavno in s pomočjo trikov in počne še mnogo tega, kar je blizu avtoritarni vladavini nekdanje NSDAP.

Toda še posebej odvratno je neprestano omenjanje boga s strani Janše, nekdanjega komunista.

Da so takšni ljudje najslabše sorte je vedel že pokojni Ivan Kramberger.

To je te dni še posebej vidno pri Janševi diskriminaciji ateistov in privilegiranju vernih.

Tako na primer vsem pri obredih v cerkvah ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, duhovniki pa medtem dobivajo tudi državno finančno podporo.

Drugi državljani, ki zaradi pandemije ne morejo delati, praviloma ostajajo brez dohodkov, v zaprtih prostorih pa morajo izpolnjevati pogoj PCT. Za duhovščino pa to ne velja.

PCT - cerkve
PCT pogoj je nujen vsepovsod, toda ne za - cerkve. Vir: Twitter

Ob tem je znano, da je Hitler preganjal ateiste na vse mogoče načine.

Istočasno pa jih iz javnega prostora – le da nekoliko bolj subtilno – preganja tudi Janez Janša.

Nedavno je na vrhu Triglava razvil zastavo SDS in zatrdil, da je »Bog z nami.« Na to smo takoj opozorili, to pa so opazili tudi drugi.

To ne bi bilo tako nenavadno, če ne bi šlo za geslo, ki je bilo zapisano na čeladah pruske vojske in nato tudi na sponkah pasov vseh nemških vojakov v drugi svetovni vojni.

In ne samo to, tudi vodja Tretjega rajha in »heroj« rumenosrajčnikov je zatrdil, da bo Nemčija ostala katoliška država in da zato v državi odkrito preganjajo ateiste.

»V naših vrstah ne toleriramo nikogar, ki napada krščanstvo. Naše gibanje je krščansko,« je dejal 27. oktobra leta 1928.

Hitler in ateisti
»V naših vrstah ne toleriramo nikogar, ki napada krščanstvo. Naše gibanje je krščansko,« je dejal že 27. oktobra leta 1928.

Tudi zato je Janševo oglašanje s Triglava s sloganom poražene nemške vojske več kot zgrešena poteza.

Janša omenja boga prav ob vsaki pasji procesiji, še posebej rad pa ob državnih, neverskih praznikih.

Je bilo to le naključje?

Zelo malo verjetno.

Ob tem ne smemo pozabiti, da Janša omenja boga prav ob vsaki pasji procesiji, še posebej rad pa ob državnih, neverskih praznikih.

Celo ob delavskem 1. maju je lani uspel v čestitko vtakniti »Sv. Jožefa delavca« kot verski simbol.

Janša in Sv. Jožef Delavec
Janša in Sv. Jožef Delavec. Vir: Twitter, Wikipedia

Z raznimi drugimi klici in medklici, v katerih slavi ali omenja boga pa se oglaša tudi v drugih govorih.

Kaj nam hoče s tem predsednik vlade povedati?

Očitno le eno –, da tistih, ki ne verujejo ne smatra za polnopravne državljane in da svoje govore naslavlja le na tiste, ki verujejo, pa še med temi zgolj tistim, ki so katoliške vere.

S tem Janša dodatno ločuje in deli ljudstvo, namesto da bi ga združeval.

Tako seveda pravi predsednik vlade ne bi smel ravnati.

S kakšno pravico Janša meša boga v vsak svoj govor? Konec koncev je predsednik vlade in ne papež.

Nič ni narobe, če predsednik vlade čestita vernikom ob njihovim praznikom. Toda to bi moral narediti nepristransko. Če je predsednik vseh, bi moral čestitati praznike vsem verujočim, ne pa samo enim.

Drug problem je njegovo neprestano sklicevanje na boga.

S kakšno pravico Janša meša boga v vsak svoj govor? Konec koncev je predsednik vlade in ne papež.

Grb pruske vojske
Grb pruske vojske. Vir: Twitter

Ne gre za poskuse »normaliziranja« slovenskega javnega prostora, pač pa za posiljevanje državljanov z verskimi temami, ki ob državnih praznikih nimajo kaj iskati na proslavah in v trenutkih, ki bi morali združevati vse, ne pa jih razdvajati.

Janša tistih, ki ne verujejo ne smatra za polnopravne državljane.

Privilegiranje vernih in zatiranje ateistov pa se ni dogajalo samo v nacistični Nemčiji, pač pa tudi v ZDA.

Kako zelo so celo v tej nesporno demokraciji ateisti diskriminirani je pokazal Walter Plywaski, pogumen državljan Združenih držav Amerike, ki se je že pred 70 leti boril za pravico, da postane državljan sveta kot ateist in ne kot vernik.

Država mu je namreč zavrnila prošnjo za sprejem v državljanstvo, ker ni želel zapriseči zvestobo ZDA na izvodu Svetega pisma.

Bog z nami - nacisti
Bog z nami - nacisti. Vir: Wikipedia

Po dolgih letih boja je Plywaski naposled uspel in v ZDA so od tedaj mogoče tudi »državljanske« zaprisege, kjer se posameznik več ne zaklinja nad Svetim pismom, v katerega ne verjame.

Hitler je dejal, da so nacisti »prepričani, da ljudje potrebujejo in zahtevajo vero in zato smo se tudi odločili za boj zoper ateistično gibanje in to ne samo s teoretičnimi deklaracijami - mi smo jih izbrisali

To je bila zmaga za ateiste oziroma agnostike.

In to kaže, da se tudi zelo verne ZDA odmikajo od smeri, v katero rine slovenski predsednik vlade.

V tisto, v katero je rinil tudi, kot to povedo podporniki SDS-a in rumenosrajčniki - heroj Hitler.

Prav Hitler je namreč dejal, da so nacisti »prepričani, da ljudje potrebujejo in zahtevajo vero in zato smo se tudi odločili za boj zoper ateistično gibanje in to ne samo s teoretičnimi deklaracijami - mi smo jih izbrisali

Bog z nami - Hitler
Bog z nami - Hitler. Vir: Twitter

V Sloveniji pa se ob tej vladi družbena klima obrača v smer, kjer so ateisti neprestano na udaru hitlerjancev in njihovih političnih mentorjev.

Za verske uslužbence in vernike v tej državi veljajo privilegiji, za ateiste pa diskriminacija.

Zakaj pa je mnogim težko verjeti v Sveto pismo zaradi zelo neprepričljive vsebine, pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku sijajnega irskega komika Davida Tynana O'Mahonyja, ki smo ga poznali kot Dave Allena.

In oglejte si ta posnetek hitro, kajti če bo slovenski predsednik vlade nadaljeval po stopinjah heroja njegovih pristašev, bodo takšni videi prav kmalu izbrisani tako, kot so bili v nacistični Nemčiji ateisti...

Delite članek