REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Jože P.Damijan: »Ameriški volilni sistem je legalizirana prevara«

Jože P.Damijan: »Ameriški volilni sistem je legalizirana prevara«Jože P. Damijan

Jože P. Damijan je opozoril na nastop Alexandrie Ocasio Cortez, nove zvezde ameriških demokratov.

Na preprost in jasen način je dokazala, kako lahko v ZDA »potencialno najbolj pokvarjeni tipi pridejo v Kongres ali Senat na podlagi kampanje, ki jo 100% financirajo korporacije, in nato tam povsem legalno predlagajo in sprejemajo zakone, ki gredo v izključno korist teh korporacij«.

Alexandria Occasio Cortez Vir:Wikipedia
Alexandria Ocasio Cortez, Vir: Wikipedia

Pri predsedniku ZDA pa je, »če je to sploh možno, še za stopnjo huje, kajti tam potencialno najbolj pokvarjenega tipa ne omejuje nič več. Niti pravila etičnih komisij, ki morda za spoznanje držijo nazaj kongresnike/ce. To ni broken system, pač pa legalizirana prevara ameriških volilcev. In nobenemu od njih nič mar. Nihče na ulici ne protestira proti kršenju demokratičnih pravic. Preveč so zasedeni s službami na minimalni plači, da sestavijo mesec,« je zapisal Jože P. Damijan.

In zato je seveda še posebej absurdno, da v državi s takšnim sistemom drugim delijo lekcije o demokraciji in v tem imenu celo izvajajo številne, tudi oborožene intervencije po vsem svetu. Kar se seveda pravkar dogaja prav v primeru Venezuele.

Komentarji