REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Jimmy Carter moli za »kretena« Donalda Trumpa

Jimmy Carter moli za »kretena« Donalda TrumpaTrump in Carter

V šovu Stephena Colberta je Jimmy Carter, 93 -letni nekdanji predsednik ZDA povedal nekaj zanimivih stavkov tudi o sedanjem predsedniku ZDA. To sicer ni v navadi in ameriški predsedniki, ki so že odslužili svoje mandate (Jimmy Carter je bil 39-ti predsednik ZDA) po navadi ne ocenjujejo dela svojih naslednikov. V preteklosti je Jimmy Carter sicer tudi znal braniti Donalda Trumpa, saj je ob neki priložnosti dejal, da so bili po njegovi oceni mediji do Donalda Trumpa bolj neusmiljeni in ostri kot do vseh prejšnjih predsednikov, kar jih on sam pomni.

Vendar pa se je ob svojem gostovanju v studiu Stephena Colberta Jimmy Carter strinjal z oceno voditelja, da je povsem mogoče, da so si Američani na zadnjih predsedniških volitvah izvolili »kretena.« »Ali Amerika želi nekakšnega kretena za predsednika?« je Stephen Colbert precej neposredno vprašal 39-tega predsednika ZDA, ki ga je pred tem spraševal, ali ni bil Carter v preteklosti »preveč dober« za opravljanje funkcije vrhovnega poveljnika.

Molim, da bi se izognil uporabi jedrskega orožja.

»Očitno je, da je odgovor, vsaj od teh volitev naprej – da. Tega sicer prej nikoli nisem vedel,« je odgovoril Jimmy Carter. Ko ga je Colbert vprašal, kaj sploh pomeni biti predsednik je Carter dejal, da si je on mislil, da je to pomenilo »povedati resnico«, da pa si je glede tega »v zadnjem času premislil.«

Dejal je tudi, da »moli za Trumpa«, da pa ni povsem prepričan, da bodo »njegove molitve uslišane.« »Molim za to, da bi bil dober predsednik, da bi našo državo obdržal v mirnem stanju, da bi se izognil uporabi jedrskega orožja, ter da bi promoviral človekove pravice. Ja, tako molim zanj,« je dejal Carter.

Povedal je tudi nekaj svojih komentarjev o Severni Koreji in pojasnil, zakaj nasprotuje sankcijam. Prejšnji teden je za postajo NBC dejal, da je od ameriške administracije prejel zaupne informacije o Severni Koreji in da je pripravljen odpotovati v to državo na zahtevo sedanje administracije, če bo to potrebno.

Delite članek