REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Islamska država z novim posterjem grozi s terorističnimi napadi z brezpilotniki v ZDA in Evropi

Islamska država z novim posterjem grozi s terorističnimi napadi z brezpilotniki v ZDA in EvropiISIS- droni, grožnja

Islamska država z novim posterjem grozi z napadi z droni v ZDA in Evropi.

Do grožnje prihaja takoj zatem, ko je najverjetneje namerna provokacija z brezpilotnmi letalniki ustavila polete 760 letal na britanskem letališču Gatwick.

Slika, ki naj bi jo v medije poslala t.i. Islamska država prikazuje podobo brezpilotnega letalnika, ki nosi neznano pošiljko nad New Yorkom, medtem ko v ozadju piše: »Pošiljatelj: Islamska država.« Pod veliko sliko pa je pet manjših, ki kažejo prizore terorističnih napadov na zahodu.

Pod veliko sliko pa je pet manjših, ki kažejo prizore terorističnih napadov na zahodu

Vse skupaj se dogaja po zadnjih prekinitvah poletov na letališču v Gatwicku v Veliki Britaniji, kjer je svoje polete zaradi brezpilotnih letalnikov, ki so ogrožali zračni promet, izgubilo na tisoče potnikov.

Letališče je bilo zaprto več kot 24 ur, letala pa so v tem času preusmerjali v Dublin, Glasgow, Pariz in druga mesta.

Gatwick - prekinitev poletov Vir:Pixsell
Letališče Gatwick: Zaradi zamud pri poletih in preusmerjenih letal je bilo prizadetih kar 120 000 potnikov.     Vir:Pixsell

Policija, ki je prepričana, da je šlo za namerno potezo – letalniki so namreč »izginili« zmeraj, ko se jim je policija približala – storilce tega dejanja še zmeraj išče. Če jih najdejo, jih čaka najmanj pet let zapora.

Ko so transportnega ministra Chrisa Graylinga vprašali, ali bi bila lahko za prekinitev poletov z droni lahko odgovorna tudi “tuja sila” je minister dejal, da “o tem ne želi špekulirati” in da se mu to sicer zdi “neverjetno”, da pa “ničesar ne želi izključiti.”

Gatwick - prekinitev poletov Vir:Pixsell

Mediji v Veliki Britaniji so tudi špekulirali, da bi za motnje z droni lahko bili odgovorni “eko-bojevniki”, vendar tudi o tem še ni trdnih podatkov. Znano pa je, da je bilo prizadetih kar 140 000 potnikov.

Istega dne pa je predsednik ZDA napovedal, da je Islamska država v Siriji “poražena” in ukazal umik vseh ameriških vojakov iz Sirije.

Komentarji