REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Brez Melanie v bližini se Donald Trump obnaša kot »pes, spuščen s povodca«

Brez Melanie v bližini se Donald Trump obnaša kot »pes, spuščen s povodca«Omarosa in Trump Vir:Pixell

Donald Trump je »zelo drugačen človek, ko Melanie ni v bližini.« Tako piše ena od dobrih poznavalk dogajanja v družini Trump in tesna Trumpova sodelavka Omarosa Manigault Newman, v svoji novi knjigi »Unhinged« (»Neuravnovešeni«), ki naj bi bila kmalu na voljo tudi v knjigarnah. Njena knjiga naj bi izšla 14. avgusta.

Kot piše sama, se Donald Trump, ko Melanije ni v Mar-a-Lago (to je Trumpovo zasebno posestvo na Floridi, op.p.), obnaša kot »pes spuščen s povodca.« Vse to pa samo podžiga govorice o številnih zunajzakonskih aferah, ki naj bi jih imel predsednik ZDA. V knjigi naj bi bilo opisano, kako je Trump, za katerega Omarosa trdi, da je »rasist«, ki je pogosto uporabljal rasističen besednjak in »N-besedo« (v resnici nigger, črnec), Omarosi ponudil 15.000 dolarjev le zato, da molči o času, ki ga je preživela s Trumpom v Beli hiši.

Trumpa opisuje kot 'človeka, ki ljubi konflikte, kaos in zmedo; rad vidi ljudi, ki se prepirajo ali spopadajo'

Omarosa je tudi dejala, da je to ponudbo za 15.000 dolarjev mesečno in »višji položaj« v kampanji za ponovno izvolitev Donalda Trumpa leta 2020 v zameno za molk - zavrnila.

Ponudba naj bi bila napisana v obliki »sporazuma o molku«, ki je bil zelo »grob in restriktiven« in to veliko bolj, kot je to videla kadarkoli prej v svoji novinarski karieri. Ko ga je zavrnila, je bila deležna poplave grozilnih pisem Trumpovih odvetnikov.

Omarosa in Trump - predsedniška kampanja 2016 Vir:Pixell

Trumpa opisuje kot »človeka, ki ljubi konflikte, kaos in zmedo; rad vidi ljudi, ki se prepirajo ali spopadajo«. Kako se neprimerno obnaša, je videla ob številnih priložnostih in dogodkih, običajno v spremstvu Melanie, ko so zbirali denar za dobrodelne namene, prirejali rojstnodnevne zabave ali tekmovanja v golfu.

Napovedana knjiga je že izzvala veliko zanimanje medijev, vendar v Beli hiši trdijo, da Omarosa laže, da bi si pridobila pozornost. »Žalostno je, da odpuščena nekdanja zaposlena v Beli hiši poskuša kovati dobičke s pomočjo teh lažnih napadov in še huje je, da ji bodo mediji sedaj dali svoj prostor,« je dejala tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Huckabee Sanders.

Vendar pa je poleg pričevanja Omarose še veliko podobnih pričevanj, ki jih je težko zanikati. Predsednik je namreč že priznal, da je plačal za molk porno igralki Stormy Daniels in modelu Playboya Karen McDougal, obe pa trdita, da sta imeli afere s Trumpom v letu, ko je Melania rodila njunega sina. Odvetnik Michael Avenatti, ki zastopa Danielsovo, je dejal, da so še tri ženske dobile plačila od Trumpa v zameno za molk in da se še niso razkrile. Ena trdi, da je bila celo noseča.

Omarosa/ženska

»Tri nove ženske. Vsem je bil izplačan denar za molčečnost na različne načine. Čas za Michaela Cohena in Donalda Trumpa, da so 100 odstotno odkriti z Američani. Vse dokumente, vse posnetke SEDAJ!«, je zapisal na Twittru.

Tri nove ženske. Vsem je bil izplačan denar za molčečnost na različne načine

Omarosa je sicer znana kot zvezda več popularnih ameriških oddaj. Iz komunikologije je magistrirala na univerzi v Harvardu. V kabinetu podpredsednika ZDA Ala Gora je v času Clintonove administracije, v kampanji Donalda Trumpa pa je bila zadolžena za komunikacije s prebivalstvom z afriškimi koreninami.

Nato je bila imenovana za svetovalko predsednika ZDA in direktorico komunikacij v uradu za zveze. Po odhodu iz Bele hiše decembra 2017 je o Trumpovi administraciji februarja 2018 spregovorila zelo kritično in napovedala, da za Trumpa ne bo več glasovala.  

Inquisitr opozarja tudi na govorice o težavah med Melanio in Donaldom Trumpom. Ko so se v javnosti pojavile obtožbe Stormy Daniels, ki je o tem spregovorila v udarnem terminu na televiziji, je Melania Trump za nekaj časa izginila iz javnega življenja. Izognila se je tudi načrtovanim mednarodnim obiskom, tri tedne pa je sploh ni bilo na spregled. Ko je bil intervju s Stormy Daniels predvajan, je ostala še nekaj dni v Mar-a-Lago, medtem ko se je Donald Trump sam vrnil v Washington.

Kljub temu pa sta oba zanikala, da bi imela kakršnekoli težave z zakonom.