REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaostali: tuja letališča uvajajo »milimetrske skenerje«, na Brniku pa spregledajo "navidezno eksplozivno napravo"

Zaostali: tuja letališča uvajajo »milimetrske skenerje«, na Brniku pa spregledajo Pučnik - letališče

Varnost na Letališču Jožeta Pučnika očitno ni na takšni ravni, kot bi morala biti. Na srečo pa so to še pravočasno odkrili nadzorniki Agencije za civilno letalstvo.

Manj vzpodbudno je, da so dogodek, ob katerem so odkrili napako, skušali zamolčati.

Varnostna družba Group 4 pri lažnem potniku ni odkrila navidezne eksplozivne naprave.

Agencija za civilno letalstvo je namreč prejšnji teden izvedla nadzor varnostnih postopkov na ljubljanskem letališču.

Varnostna družba Group 4 pa v torbi enega od nadzornikov, ki se je izdajal za potnika, ni odkrila navideznega eksplozivnega sredstva.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah varnostnik družbe Group 4 prejšnji teden na poletu v Frankfurt pri potniku ni odkril simulirane eksplozivne naprave. Potnik je šel mimo rentgena in osebnega pregleda proti letalu brez težav, z razstrelilno napravo v nahrbtniku, poroča MMC RTV SLO.

Preiskava na letališču Vir:NY Post

Na vprašanje novinarke TV Slovenija Nataše Markovič, ali je agencija za civilno letalstvo preverjala varnost na letališču, ali je imel nadzornik razstrelivo, so v agenciji najprej odgovorili, da se dogodek ni zgodil. Na brniškem letališču pa so pojasnili, "da opisnega dogodka ni bilo, da pa so imeli interni nadzor, ki ga ne bodo komentirali.

Pozneje pa je na podlagi pridobljenih imen in priimkov vseh vpletenih, direktor agencije za civilne letalstvo Rok Marolt priznal, da je prejšnji teden nadzornik opravil pregled v podjetju Fraport, kjer so ugotavljali, kako opravlja interni nadzor nad svojimi pogodbenimi partnerji. Zapisnik pa ima oznako zaupno.

Direktorja agencije Marolta so zato pozvali k razkritju zapisnika in rezultatov nadzora.

Varnostni pregledi na letališču Vir:Wired
Milimeterski skenerji med delom.                                       Vir: Wired

Zanimivo pa je še nekaj drugega – da številna tuja letališča medtem že uvajajo veliko sodobnejše, seveda tudi dražje »milimeterske skenerje«, pri katerih se takšen dogodek ne bi mogel zgoditi.

Številna tuja letališča medtem že uvajajo veliko sodobnejše, seveda tudi dražje »milimeterske skenerje«, pri katerih se takšen dogodek ne bi mogel zgoditi.

Tako je nedavno na primer tudi Kitajska že lani pričela uvajati milimetrske skenerje.

Kitajska agencija za civilni promet (CAAC) je tako objavila zadnje tehnične standarde in testni program tehnologije skeniranja z milimetrskimi valovi. Podobno tehnologijo so uvedli tudi v ZDA in v evropskih državah.

Nova tehnologija naj bi postopoma nadomestila dosedanje detektorje kovine. Gre za najbolj sodobno tehnologijo, ki lahko bistveno izboljša varnost na letališčih.

Je nenevarna za človeško telo in ima veliko kapaciteto vizualizacije. Lahko odkrije skrite predmete na osebi, ne glede na njihovo lokacijo, vključno z nekovinskimi predmeti. Uporabljajo jih že v Veliki Britaniji, na Nizozemskem, v Avstraliji in na Japonskem.

Skenerji Evolve Vir:Wired
Evolvov "milimetrski" sistem je namenjen neprestanemu skeniranju letaliških delavcev. V Sloveniji na tem področju očitno že zelo zaostajamo za svetom.

Še eno podjetje, ki se ukvarja z »neintruzivno tehnologijo poskuša na podoben način uvesti nove varnostne naprave. Gre za Evolv Technology iz ameriškega Walthama, v Massachusettsu.

Svoj sistem so instalirali  na letališču v Oaklandu, vendar ne za potnike, pač pa za skeniranje letaliških delavcev, ki večkrat na dan prehajajo iz »kopenske« strani na »zračno stran« prostorov na letališču.

Kdaj bodo sodobnejšo tehnologijo skeniranja uvedli v Sloveniji, smo vprašali pristojne v Fraportu in na Agenciji za civilno letalstvo. 

Ti skenerji so videti kot nekakšna vrata, ki preprečujejo kraje v trgovinah in skenirajo ljudi, medem ko hodijo.

Istočasno pa prepoznavajo tudi obraze in delo opravijo v delčku sekunde, ne v okoli dveh sekundah, kot dosedanji skenerji.

Ali bo ta tehnologija – še posebej glede na napake, odkrite na letališču Jožeta Pučnika – kmalu na voljo tudi v Sloveniji, pa v tem trenutku še ni jasno.

Vprašanja o tem smo poslali pristojnim in bomo njihove odgovore objavili, ko jih dobimo.

 

Komentarji