REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Teli, ki pripravljajo ukrepe se držijo načela smeh je pol zdravja, druge logike jst ne vidm«

»Teli, ki pripravljajo ukrepe se držijo načela smeh je pol zdravja, druge logike jst ne vidm«Prva seja Janševe vlade - z maskami. Vir: UKOM

Ob novici o rekordnem številu pozitivnih na Covid-19 se je Janševa vlada preudarno lotila prijemov, ki nimajo nobene zveze z napori za zamejitev epidemije, saj je med protikoronske ukrepe zvijačno stlačila zakone, s katerimi bodo polnili žepe vladajočih in omejevali demokracijo.

Maske: Prva seja Janševe vlade
Janševa vlada, prva seja. Vir: Twitter

Tako je aktualna vlada pod taktirko Janeza Janše v dnevu, ko je število okuženih preseglo številko 700, našla čas za druženje z Viktorjem Orbánom, madžarskim predsednikom vlade, ukinitev samostojnosti 8 pomembnih javnih agencij/regulatorjev trga in ukinitev javno dostopne evidence vrednosti nepremičnin, kar nakazuje, da bodo veljaki poskrbeli za to, da bodo njihove nepremičnine ocenjene nizko, kar bo imelo za posledico, da bodo plačevali manj davka, volivci pa tovrstnih manipulacij v škodo javne blagajne ne bodo mogli niti preveriti.

Medtem vlada in privrženci desnice vsepovprek obtožujejo državljane, da so si sami krivi, ker ne spoštujejo zapoved »maska-distanca-higiena«.

Matjaž Gruden pa je opozoril, da je odnos oblastnikov do obveščanja javnosti povsem drugačen na tujem, denimo v Franciji.

Toda ob vsem tem se nenehno ponavlja vprašanje, kaj so v vladi počeli zadnjih šest mesecev, na katero Janševa vlada očitno nima odgovora.

Ester Gjorek je spomnila, da so »spomladi trenutno vladajoči pri le 30 okuženih že zahtevali od tedanjega premierja Marjana Šarca razglasitev epidemije, sedaj pa smo skočili na 707 okuženih v enem dnevu, pa karavana gre dalje.«

Janša, Pahor in Kacin
Karavana gre dalje: predsednik vlade Janez Janša, predsednik države Borut Pahor in vladni Covid-govorec Jelko Kacin. Vir: Twitter

Toda »čivk« Romane Tomc iz vrst SDS kaže, da vladajočim sploh niti na misel ne pride, da so popolnoma nesposobni spoprijeti se s pandemijo Covida-19.

Tomčeva in Janša zahtevata molk v zameno za državni denar
Tomčeva in Janša. Vir: Twitter

Za SDS osrednji problem ni virus sam, ampak opozicija, mediji …

Enako mantro kot Tomčeva v javnosti deli Jelka Godec, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade.

Povsem na mestu je torej vprašanje, kdo bo kriv, če se bo čez teden dni sesulo zdravstvo, kot svarijo zdravniki.

Rok Trkaj Terkaj pa je v kaotičnih ukrepih Janševe vlade prepoznal neko, sicer v času Covida-19 nekoliko sprevrženo logiko ...

»Kaj so delali od marca do danes? Brskali po zgodovini?« ogorčeno sklene Ester.

Delite članek