REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ivan je dodal nov izraz za vse, ki se ne strinjajo z njim. Izrojeni malomeščani«

»Ivan je dodal nov izraz za vse, ki se ne strinjajo z njim. Izrojeni malomeščani«Vladajočim je bil v poduk primer (odstopljenega) notranjega ministra Aleša Hojsa, zato ministri premierja ne bodo več utrujali s kuvertiranimi odstopi. Vir: Twitter

Nič hudega sluteč Marko Jelinčič je bil deležen nenavadno srboritega odziva predsednika vlade Janeza Janše na bežno pripombo glede deregulacije cen goriva, s katero je konec prejšnjega tedna mastno zaslužil SDS-ov okoljski minister Andrej Vizjak.

Spomnimo, Vizjak je v enem samem dnevu, zahvaljujoč dejstvu, da si je »pravočasno« priskrbel delnice Petrola, ki so po novici o sprostitvi cen bencina šle v nebo, zaslužil skoraj 10.000 evrov.

Vizjaku gre ob nakupu delnic Petrola na smeh - državljanom pa na jok...
Vizjaku gre ob nakupu delnic Petrola na smeh - državljanom pa na jok ... Vir: Twitter

Vizjak sicer zatrjuje, da zaslužek z delnicami ni sad dostopa do »notranjih informacij« do katerih je imel možnost pristopa kot minister.

Hkrati pa mu niti na pamet ne pade, da bi ponudil odstop, kot zahtevata javnost in opozicija.

Kar kaže, da je bil vladajočim v poduk primer (odstopljenega) notranjega ministra Aleša Hojsa, zato ministri premierja ne bodo več utrujali s kuvertiranimi odstopi.

O dogajanju, ki spremlja epilog Vizjakove neverjetne podjetniške žilice je poročala tudi novinarka javne televizije Tina Hacler, namreč da so protestniki v petek pred finančnim ministrstvom izobesili transparent »ministrstvo za bogate«, ker »gre za simbol korupcije, ki dela samo za elito«.

Na to se je navezal Marko Jelinčič s sarkastično pripombo, da »deregulacije gre vsekakor v prid delavcem, upokojencem, mladim in socialno ogroženim«.

Se je Vizjak okoristil z notranjimi informacijami?
Se je Vizjak okoristil z notranjimi informacijami? Vir: Twitter

In prav pripomba o »ubogim delničarjem Petrola z ministrom Vizjakom na čelu« in vprašanje »Kdo vam laže?« sta sprožili huronsko jezo pri – a komu drugemu? – Janezu Janši, premierju osebno.

Za to priložnost je svojim medijskim trobilom in privržencem na desnici podaril novo strelivo za napade in blatenje drugače mislečih: »Protestirajo predvsem tisti iz 'bogatih' okolij ljubljanskega izrojenega malomeščanstva

Na to novoto v sovražnem besednjaku desnosučnih je opozorila Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja: »Danes je Ivan dodal nov izraz za vse, ki se ne strinjajo z njim v Ljubljani. Izrojeni malomeščani.«

V podobnem slogu se je poskusil posmehniti protestnikom tudi državni sekretar za nacionalno varnost v Kabinetu predsednika vlade in predsednik podmladka SDS, Žan Mahnič, toda neuspešno.

Zadnja Janševa izjava, s katero je vse, ki se z njim ne strinjajo in mu nasprotujejo označil za »izrojence« pa kaže, da vajenec (še) ne seže niti do kolen svojemu Velikemu vodji in partijskemu šefu iz vladajoče SDS.

Delite članek