REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pravljičarka Aleksandra Pivec znova zavaja, tokrat o ugotovitvah KPK glede njenega »sprejemanja daril«

Pravljičarka Aleksandra Pivec znova zavaja, tokrat o ugotovitvah KPK glede njenega »sprejemanja daril«Aleksandra Pivec kot pravljičarka. Vir: Twitter

Protikorupcijska komisija (KPK) je zaključila preiskavo proti Aleksandri Pivec, odstavljeni predsednici stranke upokojencev DeSUS in nekdanji podpredsednici Janševe vlade v aferi Vinakras - Obala in pri tem ugotovila »kršitev integritete in prepovedi glede sprejemanja daril.«

Pivčeva je napovedala, da se bo pritožila, istočasno pa je na spletu že objavila potvorjene in neresnične trditve o tem, kaj naj bi KPK odkrila.

Pri tem ji je šlo na roko tudi dejstvo, da KPK ni smela in ni mogla razkriti vseh podatkov, do katerih se je dokopala.

KPK je brez dvoma ugotovila kršitve etike in integritete javnega sektorja ter prepovedi glede sprejemanja daril.

Ugotovitve so namreč za zdaj še tajne, saj se na njih Pivčeva lahko tudi pritoži, je pa KPK brez dvoma ugotovila kršitve etike in integritete javnega sektorja ter prepovedi glede sprejemanja daril.

Pivčeva, ki je bila v Janševi vladi ministrica za kmetijstvo in je na ta položaj prišla kot predsednica DeSUS-a, je morala jeseni po številnih očitkih v javnosti glede plačil njenih družinskih izletov in gostovanj po Sloveniji na račun nič hudega slutečih davkoplačevalcev, odstopit tako z mesta predsednice stranke DeSUS kot ministrice za kmetijstvo.

Sprva je napovedala ponovno kandidaturo za predsednico stranke, nato pa je iz stranke izstopila.

Janša in Pivčeva
Za korupcijo jima ni mar: Janša in Pivčeva. Vir: Facebook, Twitter

Po tem je menda načrtovala ustanovitev lastne stranke, toda viri pravijo, da iz te moke ne bo kruha, ker ima privržencev odločno premalo za kakršen koli obetaven naskok na vrh slovenske politike in prihod v poslanske klopi.

Zato je obveljala trditev, da ji je v resnici najbolj pisana na kožo tako stranka SDS kot njen predsednik Janez Janša.

Pivčeva se bo sedaj na Upravno sodišče zagotovo pritožila v roku, ki poteče konec januarja.

Po njenih besedah bo pritožba osredotočena na prenočitve v Izoli, saj da v primeru afere Vinakras nepravilnosti po njenem mnenju sploh niso bile ugotovljene.

Leteča Aleksandra Pivec
Še vedno jo bremenijo sporne prenočitve na Obali. Vir: Twitter, Facebook
Na kratko: Pivčeva je ugotovitve KPK znova 'malo' priredila po svoje. Tako kot je bila poučena od vrhovnega vodje

»Preiskava KPK-ja je na podlagi dokazil in pojasnil v drugem osnutku poročila ugotovila, da sem stroške prenočitev v Hotelu Marina v Izoli v celoti poravnala sama. Kljub temu KPK zavrača, da bi to nesporno dejstvo, ki ga je pri preiskavi ugotovil sam, vključil v izrek svojih ugotovitev. KPK je pri preiskavi primerov, ki so me tri mesece z negativnim medijskim poročanjem diskreditirali, ugotovil, da iz tega naslova nisem pridobila nobenih koristi,« je Pivčeva ugotovitve poročila komentirala na svojem profilu na Facebooku.

V isti sapi si upa celo trditi, da sta obrazložitev ugotovitev in sam izrek komisije v nasprotju, kar naj bi bila kršitev ustavno zajamčenih osebnostnih pravic slehernega posameznika.

In zato se bo pritožila.

KPK pa je medtem je objavo Pivčeve na družbenih omrežjih označil za »selektivno podajanje informacij.«

KPK: Zanikamo navedbe, da bi si bila izrek in obrazložitev ugotovitev v nasprotju.

»Zanikamo navedbe, da bi si bila izrek in obrazložitev ugotovitev v nasprotju. Glede na to, da je Aleksandra Pivec napovedala vložitev tožbe zoper ugotovitve, pojasnjujemo, da je Komisija v postopku, vodenem zoper Aleksandro Pivec, ugotovila kršitev integritete, kot jo opredeljuje 3. točka 4. člena ZIntPK, in v dveh primerih kršitev prvega odstavka v povezavi s tretjim in petim odstavkom 30. člena ZIntPK, ki opredeljuje prepovedi in omejitve v zvezi s sprejemanjem daril so v odzivu na zapis Pivčeve na Facebooku sporočili iz KPK.

Sklep jejasen. 

Aleksandra Pivec ob »tolmačenju« poročila KPK izbira zgolj nekatere podatke, druge pa ignorira. Ob tem ji koristi nova zakonodaja, zaradi katere KPK ne more objaviti vsega, kar je odkrila.

Seveda pa bi lahko sama objavila vse, celotno poročilo. A si očitno - ne upa!

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek