REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Spektakularna napaka: Aleksandra Pivec pohvalila Pučnika in »se ustrelila v koleno«

Spektakularna napaka: Aleksandra Pivec pohvalila Pučnika in »se ustrelila v koleno«V naskoku na oblast: Aleksandra Pivec hvali dr. Ivana Pučnika. Vir: Twitter račun A. Pivec

Tudi Aleksandra Pivec je ob 30. obletnici plebiscita želela prisloniti svoj lonček in se hkrati prilizniti vladajoči SDS, za ta namen pa si je izbrala znani citat, ki ga zelo rad ponavlja tudi Janez Janša.

»In verjetno med nami ni nikogar, ki se ne bi spomnil znanih besed dr. Ivana Pučnika:' Jugoslavije ni več, gre za Slovenijo!',« je v video posnetku izpostavila Aleksandra Pivec, nekdanja kmetijska ministrica in iz stranke DeSUS v jeseni spodena samopašna predsednica.

Pri tem pa omenjenih besed sploh ni izrekel »dr. Ivan Pučnik«, pač pa pokojni dr. Jože Pučnik.  .

»Ivan Pučnik je brat Jožeta Pučnika. Amaterizem je dobil nov nivo,« se je Pivčevi posmehnila Jasmina Držanič.

Ivan Pučnik je brat Jožeta Pučnika. Amaterizem je dobil nov nivo

Drugi komentatorji so bili še bolj zajedljivi in so nekdanjo kmetijsko ministrico, ki se je zapletla v celo vrsto korupcijskih afer in nepravilnosti zaradi katerih je morala neslavno zapustiti položaj, opozorili, da naj si na plonk naslednjič napiše vsaj pravo ime.

Ivan Pučnik je bil sicer kmetovalec in brat Jožeta Pučnika.

Zagotovo pa ni bi doktor in ni izrekel znamenitih besed, zato se je sporna Aleksandra Pivec, ki nam noče dovoliti, da bi pozabili tako njo kot njena zavržna početja iz časa njenega ministrovanja, s to izjavo v političnem smislu res osmešila in se »ustrelila v koleno.«

Aleksandra Pivec in umetni kamin. In palček. Vir: Twitter
Aleksandra Pivec. In palček. Vir: Twitter

Nekateri so se pošalili tudi na račun figure, ki »sedi« zraven nje na posnetku.

Marsikoga je spominjala na šefa NIJZ Milana Kreka.

Za nekoga, ki bi rad bil politik je takšen spodrsljaj, ki ga je Aleksandra Pivec celo sama posnela in delila na svetovnem spletu nekaj težko razumljivega.

Aleksandra Pivec, ki sama načrtuje vnovičen neizprosen boj za vrnitev na oblast in v tem hrepenenju menda že ustanavlja novo stranko, je 28. novembra ob več rdečih klicajih pred začetkom in na koncu besedila zapisala naslednjo misel: »Navkljub trditvam, da trenutna koalicija dela razdor v naši domovini, je povsem jasno, da so ti, ki namesto delovanja v dobro vseh nas nagajajo in podtikajo razne izmišljene afere, predvsem iz vrst opozicije, predvsem v duhu neizprosnega boja za vrnitev na oblast.« Vir: Twitter račun Aleksandre Pivec

Ampak za Aleksandro Pivec, ki se je morala od ministrskega stolčka in stranke, ki jo je še pred manj kot letom dni prevzela, posloviti prav zaradi nerazumevanja temeljev politike, ni to seveda prav nič presenetljivega.

Prav takšne, ki so pripravljeni prav vse storiti, da bi se zavihteli na oblast in ki ne ločijo Ivana od Jožeta, radi pa po papagajsko ponavljajo fraze, ki jih sam trosi, ima namreč predsednik aktualne vlade še posebej rad.

In, povsem mimogrede, da »Jugoslavije ni več« in da gre samo še »za Slovenijo« je sicer na prvi pogled povsem nedolžen Pučnikov stavek, ki pa je tudi zavajajoč.

Jugoslavija namreč zgolj zaradi plebiscita ni prenehala obstajati, celo po razglasitvi neodvisnosti Slovenije junija leta 1991 ni kar izginila, pač pa je ob razpadanju obstajala še vsaj pol leta po tem dogodku.

In po njej je nastala ZRJ, Zvezna republika Jugoslavija, ki je prav tako obstajala med leti 1992 in 2003.

Menda neobstoječa Jugoslavija je celo že leta 1992 priznala neodvisnost Slovenije.

In ta, menda neobstoječa Jugoslavija je celo že leta 1992priznala neodvisnost Slovenije.

So pa na prepričanju, da je Slovenija postala država že z razglasitvijo neodvisnosti leta 1991, ki so ga zastopala slovenska sodišča in z ignoriranjem obveznosti Slovenije v času moratorija nato slovenski državni organi naredili veliko krivic predvsem nekdanjim zaposlenim v JLA, ki so jih po razglasitvi neodvisnosti in odhodu JLA množično deložirali iz vojaških stanovanj, ker jim niso priznali v tem času povsem zakonito izdanih odločb o stanovanjski pravici.

Pučnikov stavek je bil zato podlaga za politiko kršitev človekovih pravic, pozneje pa tudi za sramoten izbris številnih stalnih in nič hudega slutečih prebivalcev Slovenije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek