REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pokvarjeno: Slovenska predsednica »počastila spomin« na nikoli nepristransko preiskan, lažen »poboj v Buči«

Pokvarjeno: Slovenska predsednica »počastila spomin« na nikoli nepristransko preiskan, lažen »poboj v Buči«Slovenska predsednica se klanja ukrajinskim zločincem in odlični zahodni režiji lažnega »pokola«.. Vir: Posnetek zaslona, X

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je ob obisku v Ukrajini izvedla vse točke sedaj že običajnega propagandnega programa, ki se od zahodnih »zaveznikov« pričakuje v Ukrajini.

Brez mandata ljudstva je Ukrajini ponujala novo pomoč.

In govorila o tem, kako bo konec sveta, če se bo prekršilo mednarodno pravo, ob sklicevanju na napačno teorijo domin, izkoriščeno za vrsto vojn.

Odzivi na objavo Pirc Musarjeve o obisku Buče. Vir: Posnetek zaslona, X

Je bil konec sveta leta 2003, ko so ZDA napadle Irak?

Kaj pa leta 1999, ko je NATO nezakonito napadel Srbijo in Črno goro, se je takrat zrušil mednarodni red? Bo Nataša Pirc Musar enako dosledna in bo zahtevala, da se tudi Kosovo takoj vrne pod nadzor Srbije?

Izjave predsednice so bile znova popolnoma zgrešene in na to je znova opozoril Aurelio Juri.

Sreča pa je, da o orožju ni veliko govorila.

Slovenska predsednica, ki bi morala po ustavi voditi »mirovno politiko« si je dovolila, da je šla na prizorišče režiranega, lažnega, mednarodno nepreiskanega »pokola«, ki je kijevskemu režimu poslužil kot razlog za nadaljevanje katastrofalne vojne.

Slovenija ga je v Ukrajino poslala že ogromno – a očitno brez učinka.

O edinih tankih, ki jih Slovenija še ima (M-84) in bi jih Ukrajinci prav tako radi imeli je v Kijevu predsednica raje molčala, ker se je Slovenija razorožila že do točke, ko ima v skladiščih bistveno manj orožja kot takrat, ko ji ga je zapustila JLA.

Je pa zato obljubljala finančno in drugo pomoč režimu, ki mu novih pet slovenskih milijonov evrov gor ali dol ne pomeni prav veliko, saj mesečno potrebuje, kot je dejal samodržec Vladimir Zelenski – sedem milijard dolarjev pomoči.

IMF je ocenil, da vlada Ukrajine mesečno potrebuje 4 milijarde dolarjev samo za funkcioniranje države.

Zato želi Ukrajina »številke« v varnostnem sporazumu s Slovenijo – številke, ki bodo obremenile slovenski proračun, a hkrati ne bodo rešile Ukrajine.

IMF je ocenil, da vlada Ukrajine mesečno potrebuje 4 milijarde dolarjev samo za funkcioniranje države. Zato želi Ukrajina »številke« v varnostnem sporazumu s Slovenijo – številke, ki bodo obremenile slovenski proračun, a hkrati ne bodo rešile Ukrajine.

Še bolj sporen pa je drugi del njenega ritualnega obiska, ki ga je spremljal »osebni predsedničin novinar« iz RTV Slovenija, ki prijazno predsednici in ukrajinskim gostiteljem ni postavil nobeno od perečih vprašanj, ki jih je na primer postavil Vojko Kogej.

Danes je namreč že povsem jasno, da je bil tako imenovani »masaker v Buči« zgolj »operacija pod lažno zastavo« oziroma insceniran »dogodek«, ki je poslužil Zahodu, da je opravičil prekinitev pogajanj med Ukrajino in Rusijo v Istanbulu in s tem nadaljevanje vojne.

Slovenska predsednica pa se je šla »priklanjati« domnevno pobitim v Buči.

Poslanec britanskega parlamenta George Galloway bi lahko dobro podučil slovensko predsednico - prav te dni je znova opozoril, da je šlo za lažen poboj, za operacijo pod lažno zastavo.

Pri teh pobitih pa je šlo večinoma za civiliste, ki so bili ubiti v navskrižnem ognju ali pa so bili celo večinoma rusko govoreči prebivalci, pobiti s strani ukrajinskih sil po tem, ko je ruska vojska v znak dobre volje (zaradi skoraj zaključenih pogajanj v Istanbulu) že zapustila mesto.

To dokazuje veliko dokazov, posredno pa tudi dejstvo, da so zahodne države v Varnostnem svetu OZN marca 2022 zavrnile zahtevo Rusije, da domnevni zločin preišče mednarodna preiskovalna komisija.

Če Ukrajina ne bi želela nič skrivati bi tako preiskavo seveda dovolila. A je ni, enako tudi ne sponzorji režima v Kijevu.

Odzivi na obljube slovenske predsednice o finančni pomoči Ukrajini. Vir: Posnetek zaslona, X

Prav tako pa tega lažnega »ruskega poboja« nikoli ni preiskalo niti Mednarodno kazensko sodišče.

Rusija je poboj odločno zanikala.

Danes o tem, kaj se je dogajalo v Buči v Rusiji predvajajo tudi filme, na primer film Priča, ki jih na Zahodu ni mogoče videti.

Da je šlo zelo verjetno za podtaknjene zločine dokazuje vrsta dejstev, pa tudi kronologija dogodkov.

Ministrstvo za obrambo Rusije je sporočilo, da so se ruske enote umaknile iz mesta 30. marca, lokalni župan (Ukrajinec) pa je to potrdil v video nagovoru dan pozneje, ne da bi omenil »kakršne koli lokalne prebivalce, ki so obležali ubiti, na ulicah.«

Domnevni »dokazi« o incidentu so se pojavili le štiri dni po umiku ruskih sil, ko so v mesto prispeli ukrajinski obveščevalci in »predstavniki ukrajinske televizije«, je dodala ruska vojska in poudarila, da številne nedoslednosti kažejo, da je afero »zrežiral kijevski režim za zahodne medije.«

Ruske enote so bile z območja umaknjene 30. marca, je tedaj sporočila ruska vojska in poudarila, da so se »tako imenovani 'dokazi zločinov' v Buči pojavili šele četrti dan po umiku« ruskih sil.

Prestreženi pogovori francoskega novinarja, ki so jih objavili ruski mediji in ki je obiskal Bučo po odhodu ruskih sil kažejo, da mrtvih civilistov v velikem številu na ulicah takrat ni bilo.

Vir: Posnetek zaslona, X

Pogovori med ukrajinskimi enotami pa kažejo, da so po prihodu v Bučo ukrajinski teritorialci ropali in uničevali in da ruske enote tega niso počele.

Prestreženi pogovori francoskega novinarja, ki so jih objavili ruski mediji in ki je obiskal Bučo po odhodu ruskih sil kažejo, da mrtvih civilistov v velikem številu na ulicah takrat ni bilo. Obstaja pa (ruski) posnetek besed ukrajinskega specialca, ki pred tem dobi dovoljenje poveljnika, da lahko strelja v vse, ki imajo bele trakove – torej civiliste, Ruse.

Koliko ljudi so ukrajinske enote ubile po vstopu v Bučo - tedaj nihče ni preiskal.

Obstaja pa (ruski) posnetek besed ukrajinskega specialca, ki je pred tem dobi dovoljenje poveljnika, da lahko strelja v vse, ki imajo bele trakove – torej civiliste, Ruse.

»Vse fotografije in video materiali, ki jih je objavil kijevski režim in ki domnevno prikazujejo nekakšne 'zločine' ruskega vojaškega osebja v mestu Buča v Kijevski regiji, so še ena provokacija,« je dodalo rusko obrambno ministrstvo.

»Še več, 31. marca je župan Buče Anatolij Fedoruk v svojem video nagovoru potrdil, da v mestu ni ruske vojske, ni pa niti omenil nobenih lokalnih prebivalcev, ki bi ustreljeni na ulicah ležali z zvezanimi rokami,« je sporočila ruska vojska.

Kako je mogoče, da župan ni videl več sto mrtvih ljudi, ki naj bi jih našli že naslednji dan?

»Zaskrbljujoče je, da vsa telesa ljudi, katerih slike je objavil kijevski režim, po najmanj štirih dneh niso otrdela, nimajo značilnih madežev in imajo v ranah svežo kri,« je zapisala ruska vojska po teh razkritjih in dodala, da vse te nedoslednosti kažejo, da je celotno afero Buča »uprizoril kijevski režim za zahodne medije, kot je bilo v primeru [lažnih novic iz] porodnišnice v Mariupolu

Nazorni posnetki iz Buče prikazujejo več trupel v civilnih oblačilih, ki ležijo sredi ulice.

Nekateri mrtvi so očitno imeli zvezane roke, drugi pa bele trakove, ki jih običajno uporabljajo ruske sile in civilisti na območjih pod ruskim nadzorom.

Da je šlo za insceniran dogodek je ocenil tudi nekdanji inšpektor OZN Scott Ritter, takratni Twitter pa mu je račun zatem takoj blokiral. Vir: Posnetek zaslona, X

»Test, test test. Buča je bila vojni zločin. Naredila ga je Ukrajina«, je tedaj zapisal nekdanji ameriški marinec in obveščevalec Scott Ritter.

In bil blokiran takoj zatem, ko se je končala negova prva blokada na omenjenem omrežju.

Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Kijev je za umore v Buči obtožil Moskvo, ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba pa je trdil, da je šlo za »namerni pokol« ruskih vojakov. »Pokol v Buči je bil nameren. Rusi želijo odstraniti čim več Ukrajincev. Moramo jih ustaviti in izgnati. Zahtevam nove, uničujoče sankcije G7 TAKOJ,« je Kuleba zapisal na Twitterju, danes X-u.

Marija Zaharova, tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva pa je nedavno opozorila tudi na dejstvo, da še danes nihče ne ve, katere žrtve točno so zahodni mediji – vključno s CNN in BBC – prikazali, da ležijo na ulicah Buče.

Pozvala je Georga Cloneya, da naj njegova organizacija objavi seznam žrtev in »reši zahodne novinarje pred zgodovinsko sramoto,« je dejala Zaharova.

Ob tem tudi nedavne izjave vodje poslanske skupine stranke Zelenskega kažejo, da je tako imenovani »pokol« v Buči uprizoril Kijev, da bi uničil mirovni proces z Moskvo.

Državi bi lahko sklenili dogovor že marca 2022, a se je Kijev po posredovanju Londona umaknil iz pogovorov v Istanbulu, je zatrdil ukrajinski poslanec David Arahamija.

Ta lažni »pokol« v Buči je aprila 2022 prišel na naslovnice mednarodnih časopisov, ko so ukrajinske sile domnevno našle trupla več sto civilistov v predmestju Kijeva, ki je bilo pod nadzorom ruskih enot, ki so območje zapustile pred dnevi kot del »geste dobre volje« ob nadaljevanju pogovorov med državama v Istanbulu.

Kijev je masaker takoj pripisal Moskvi in ​​nato incident uporabil kot enega glavnih razlogov za umik iz mirovnih pogajanj.

Rusija je večkrat trdila, da je bil tako imenovani pokol operacija pod lažno zastavo, katere namen je očrniti njeno podobo.

David Arakamija je tudi opozoril, da je takratni britanski premier Boris Johnson, ki je v začetku aprila obiskal Kijev, ukrajinskim uradnikom rekel, naj »ničesar ne podpisujejo« z Rusi in namesto tega »samo nadaljujejo boj«.

Johnson je 9. aprila prvič po začetku konflikta med Rusijo in Ukrajino obiskal Kijev.

Mirovni pogovori med Rusijo in Ukrajino, ki so redno potekali marca, se po tem datumu nikoli več niso nadaljevali.

Boris Johnson in Vladimir Zelenski. Vir: Posnetek zaslona, X

Slovenska predsednica, ki bi morala po ustavi Slovenije voditi »mirovno politiko« si je tako torej dovolila, da je šla na prizorišče režiranega, lažnega, mednarodno nepreiskanega »pokola«, ki je kijevskemu režimu poslužil kot razlog za nadaljevanje uničujoče vojne, da bi se tam poklanjala – a komu?

Formalno se je klanjala ukrajinskim žrtvam ruskega zločina, ki pa ga – v resnici ni bilo!

Morala pa bi se res pokloniti, toda le s strani ukrajinskih nacionalistov pobitim ruskim civilistom, ki jih je kijevski režim podtaknil in označil za žrtve ruskih pobojev.

A tega ni storila.

Ne, v resnici se je klanjala ukrajinskemu režimu, v mestu, kjer so ukrajinski zločinci režirali prizorišče lažnega zločina in zavržni politiki ZDA in Združenega kraljestva, ki stojita za to spletko.

Slovenska predsednica se je torej klanjala ukrajinskim zločincem in odlični zahodni režiji lažnega pokola.

Res sramotno.

Ne gre zgolj za zlorabo ali neobveščenost predsednice.

Po vsem kar o Buči vemo danes, gre tudi za očitno namerno poniževanje Slovenije.

In to s strani slovenske predsednice.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek