REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ko smo proslavljali vrnitev košarkašev, je šel Bavčar tiho na Dob

Ko smo proslavljali vrnitev košarkašev, je šel Bavčar tiho na DobIgor Bavčar, foto: STA

Več kot 20.000 navdušenih navijačev je včeraj zvečer na ljubljanskem Kongresnem trgu pozdravilo zmagovito košarkarsko ekipo Slovenije, ki je v finalu Eurobasketa v Carigradu v nedeljo osvojila zlato medaljo. Med nepopisno množico na Kongresnem trgu, kjer so se na oder prerinili tudi nekateri politiki - denimo ministrica za šport in kandidatka vladajoče SMC za predsednico države Maja Makovec Brenčič, ki jo je ljudstvo izžvižgalo - je bilo tudi veliko novinarjev. Včeraj zvečer je bila torej takorekoč vsa država zazrta v Gorana Dragića, Luko Dončića in ostale junake košarkarske pravljice.

Nekako v tistem času, okoli 20.30. ure, je po naših informacijah Igor Bavčar prišel na Dob, kjer bo moral odsedeti petletno zaporno kazen zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza.

Nekdanji politik in predsednik uprave Istrabenza bi se moral sicer na prestajanju kazni zglasiti že 20. julija, vendar se mu je uspelo s pravniškimi manevri za šest tednov izogibati trenutku, ko bi moral v zapor. Ta trenutek pa je nastopil včeraj zvečer. Igor Bavčar je za rešetkami, politiki si bodo oddahnili, mediji bodo frustrirani, ker jih je prelisičil in se izognil množici kamer in fotografskih objektivov, ki bi ga zagotovo čakali pred vhodom v Zavod za prestajanje kazenskih sankcij Dob pri Mirni. Namesto v soju medijskih žarometov je Bavčar v zapor prišel tiho in neopazno. Poznavalci menijo, da se bo boj za Bavčarjevo oprostitev oziroma razveljavitev obsodbe zdaj preselil na zadnji dve sodni instanci, in sicer Vrhovno ter Ustavno sodišče.

Delite članek