REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Insajder je tukaj za vas

Insajder je tukaj za vasVIR: Insajder.com

Spoštovani bralci, nekaj vsekakor drži: medijski prostor v svetu in doma je pred čedalje večjimi izzivi. O papirju takorekoč sploh nihče več ne govori, v bistvu je že odpisan, televizija je zaenkrat zgodba zase, radio se posluša samo še med vožnjo, socialna omrežja pa so zadala tako hud udarec vsem digitalnim medijem, da so celo vodilni možje korporacije Facebook šokirani nad posledicami, ki jih je njihova medijska platforma zadala demokraciji. Od ameriških predsedniških volitev 2016 enostavno “nič ni več tako, kot je bilo”. Ne glede na dejstvo, da sta predvsem Facebook in Twitter zamajala temelje žurnalizma celo v Združenih državah, pa mediji in njihovi ustvarjalci še nismo kapitulirali. Čeprav so razmere resne. Samozavest medijskega ceha načenjajo relativizacija novinarskega dela, poplava lažnivih novic (fake news) in občutek, da lahko danes vsakdo komentira vse in vsakogar, da lahko vsak anonimnež žali vsepovprek in se obnaša, kot da je njegova svoboda izražanja absolutna in neomejena. 

To so dejstva in pojavi, na katere naletimo takorekoč vsak dan tudi v Sloveniji. Niso samo Američani tisti, ki morajo poslušati izpade Donalda Trumpa proti medijem, saj se podobnih manir poslužujejo že tudi nekateri slovenski Trumpovi imitatorji. Imen ni treba posebej naštevati.

Vse to pomeni določeno stopnjo nelagodja, obenem pa vzbuja potrebo po še večji profesionalnosti in spoštovanju temeljnih novinarskih principov. Zaradi tega smo v zadnjem letu že dvakrat prenovili našo spletno stran. A tokrat je poseg bolj temeljit, spremlja pa ga tudi preimenovanje (rebranding). Tatrenutek bo seveda še vedno “tukaj in zdaj”, le da smo mu zaradi večje prepoznavnosti in prihodnjih ambicij spremenili ime v Insajder.

Tatrenutek je torej od tega trenutka dalje - Insajder.

Insajder pa je nekdo od znotraj, človek, ki ima informacije in jih deli z drugimi. Z javnostjo. Ključno pri poimenovanju našega medija je bila torej zaveza, da javnost obveščamo o stvareh, do katerih nima vsakdo dostopa. Insajder bo zato še več pozornosti namenil razkrivanju “notranjih informacij” iz sfere gospodarstva, financ, politike, kulture, svetovnega dogajanja, športa, informacijske tehnologije, avtomobilizma in vseh tistih področjih, s katerimi smo se ukvarjali, se še vedno ukvarjamo in se nameravamo ukvarjati tudi v prihodnje.

Insajder je nastal znotraj naše ekipe, ob intenzivnem sodelovanju vseh naših sodelavcev, za kar jim dolgujem posebno zahvalo in priznanje. Obenem se moram prisrčno zahvaliti tudi ekipi Studia Marketing, direktorju Jerneju Repovšu in grafičnemu oblikovalcu Janiju Bavčerju. Ne samo, da so nam zrisali modern logotip, pač pa so svoje delo opravili v tako kratkem času, da tega raje ne bomo razlagali naokoli, saj nam nihče ne bi verjel.

Ampak je res, v rekordnem času s(m)o pripravili redizajn našega medija, ki je pred mesecem praznoval komaj prvi rojstni dan. Tako smo zaposleni z njim, da niti torte nismo pojedli. Jo bomo kmalu, ko bo Insajder zabeležil poseben mejnik, in sicer 100.000 t.i. enkratnih uporabnikov mesečno. Smo že zelo blizu.

Spoštovani bralci, prenovljeni Tatrenutek je z današnjim dnem postal Insajder. Upam, da boste z njim vsaj tako zadovoljni, kot ste bili doslej. Mi se bomo za vas trudili vsaj tako močno, kot smo se doslej.

Insajderski pozdrav,

Dejan Steinbuch
glavni urednik 

 

Delite članek