REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Skrajni čas je, da dvoživkarstvo vlada PREPOVE!«

»Skrajni čas je, da dvoživkarstvo vlada PREPOVE!«Jaša Jenull: »Ta vlada mora prepovedati dvoživke, preprečiti mora takšne zlorabe in očitne konflikte interesov.« Vir: Posnetek zaslona, YouTube

Zdravniška stavka se spreminja v teater absurda.

Zdravniki si zaslužijo višje plače, kot tudi številni drugi, toda slovenska vlada, ki podpira politiko, zaradi katere Evropska unija stagnira, jim tega ne more zagotoviti. Zdravniki pa sedaj pritiskajo na paciente, med katerimi so se zato številni našli v hudi stiski.

Ne samo, da se ob tem zdravniki ne borijo za vse delavce v zdravstvenem sistemu in tudi ne za izboljšanje zdravstvenega sistema v celoti, pač pa le za svoje plače, še huje je, saj zaradi stavke zdravnikov že hudo trpijo pacienti.

Sedaj trpijo že – invalidi, čeprav po zakonodaji zdravniki ob stavki ne bi smeli izkoriščati bolezni pacientov.

Zadnja zaostritev je prinesla informacijo, da zdravniki med stavko niso dolžni opravljati nalog v zvezi z vozniškimi dovoljenji invalidov.

Zdravniška stavka se spreminja v teater absurda. Zdravniki se ne borijo za vse delavce v zdravstvenem sistemu in tudi ne za izboljšanje zdravstvenega sistema, pač pa le za svoje plače.

Ministrstvo za zdravje od URI Soča, ki edini opravlja zdravniške preglede za izdajo vozniških dovoljenj invalidom, pričakuje, da storitev nemoteno izvaja.

V Fidesu pa so izrazili nestrinjanje z ministrstvom, saj pregledi invalidov menda niso življenjskega pomena.

Za zdravnike morda res ne, za invalide pa vsekakor so!

Še prej pa je eden od zdravnikov iz Celja javno zahteval, da naj ministrica za zdravje odstopi, češ da se ne udeležuje pogajanj.

Jaša Jenull iz Glasu ljudstva pa je nato naredil pravi raziskovalni projekt in z njim dobesedno »matiral« zdravnike.

Jaša je namreč zelo nazorno pokazal, kako omenjeni zdravnik, skupaj s svojimi številnimi kolegi v službenem času stavka, popoldne pa je brez težav na šihtu in služi dodaten denar v privatni ordinaciji!

In tako še vsi drugi zdravniki, ki niso samo »dvoživke«, pač pa nekateri celo »troživke«.

So primeri tudi »štiriživk«, saj ob zagotovljeni plači v javnem zdravstvu delajo še v dveh ali treh zasebnih ambulantah!!!

To pomeni, da ti zdravniki nimajo nobenega interesa, da v svojem rednem delovnem času na zagotovljenih in varnih delovnih mestih in tako rekoč v državni službi res skrajšajo vrste pacientov – saj s tem pljuvajo sami sebi v skledo kot izvajalcem popoldanskega dela.

In so zato v očitnem konfliktu interesov.

Ali, kot je opozoril Jaša Jenull: »To je ta sistem, ki ga imamo ta trenutek, to je ta sistem, ki zdravnike vzpodbuja k neetičnemu ravnanju in to je sistem, ki ga ta vlada, če želi karkoli rešiti na področju zdravstva in skrajšati čakalne dobe – mora prepovedati.

Dvoživke mora prepovedati, preprečiti mora takšne zlorabe in očitne konflikte interesov.«

In zato je res že skrajni čas, da vlada sname rokavice in doseže, da se bodo dovoljenja za to popoldansko delo čim prej preklicala!

Širšo raziskavo v odličnem prispeveku Jaše Jenulla pa si lahko ogledate spodaj:

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek