REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Iz nezanesljivih virov poročajo, da bodo trgovine do nadaljnjega zaprte, saj so že dosegle plan prodaje za april!«

»Iz nezanesljivih virov poročajo, da bodo trgovine do nadaljnjega zaprte, saj so že dosegle plan prodaje za april!«Šarec in odziv na koronavirus Covid-19 v Italiji

Smo pripravljeni na epidemijo novega koronavirusa?

Če je soditi po zapisih na socialnih omrežjih, je dobršen del državljanov prepričan, da je vladi v odstopu spodletelo, da se učinkovito spopade z nevarnostjo smrtonosnega koronavirusa, ki razsaja po svetu, sedaj pa tudi v Sloveniji.

Ali se je dosedanja slovenska vlada dobro odzvala na pandemijo koronavirusa?

Nejc Brence je strnil nejevoljo večine sodržavljanov, ko je zapisal, da je »dejstvo, da je ravnanje premierja v odstopu Marjana Šarca - neodgovorno! Slovenija je edina država v EU, ki ni sklicala Sveta za nacionalno varnost na temo #coronavirus. @vladaRS si glede na to, da noče prepovedati množičnih dogodkov, očitno želi, da bo okuženih čim več.«

Sama Petakija je razjezila predvsem skrb za turizem in gospodarsko škodo, neposrečenega Šarčevega ministra za zdravje Aleša Šabedra, torej za interese kapitala, kot zdravje in življenje Slovencev.

Nekateri so se poskusili tudi malce pošaliti na temo strahu pred Covid-19 ...

»Kaj pa, če je to nova reforma pokojninskega sistema glede na to, da umirajo predvsem starejši!? «

Spomnili so se tudi križarke, ki je obtičala v karanteni pred japonsko obalo s potniki, ki so zbolevali drug za drugim za koronavirusom.

Ajda Gorenc pa je patentirala način, kako kupiti večje količine živil, ne da bi vzbudila posebno pozornost sosedov in mimoidočih, da gre za panično nakupovanje nujnih potrebščin: »Zdej mi je že nerodn it v trgovino po 10 kg moke in paket mleka. Se počutim k uni k panično nakupujejo, pa vse, kar hočem, je nardit palačinke za večerjo, pa jutri pice in kruh spečt

Drugi – med njimi pa tudi ta sosedova - pa so iz nezanesljivih virov izvedeli, da bodo trgovine do nadaljnjega zaprte, saj so že dosegle plan prodaje za april.

Številni so hkrati primerjali ukrepe, ki jih je ob izbruhu epidemije sprejela Italija, in (ne)ukrepanje oziroma prepočasne ukrepe, ki jih sprejema in uvaja vlada v Ljubljani.

Mojca Vočko je ob tem opozorila na »diletantsko ministrstvo za zdravje«.

Novinar Novica Mihajlović je naposled vprašal, »kdaj bo Slovenija (ukrepala) tako kot Albanija

Nato pa je na lastno vprašanje sam poiskal odgovor: »Aja, svoboda govora pa to, (torej) ne bo nikoli

Delite članek