REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Andrej Šiško iz zapora ovadil šest sodnikov, v priporu je tudi zaradi "izražanja uporniškega duha"

Andrej Šiško iz zapora ovadil šest sodnikov, v priporu je tudi zaradi Andrej Šiško - sodišča

Andrej Šiško, ki se v priporu nahaja že več kot tri mesece in  pol, je med nedavnimi prazniki Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru kazensko ovadil tri sodnike okrožnega sodišča in 3 sodnike višjega sodišča v Mariboru.

Ovadil jih je zaradi suma storitve kaznivega dejanja protizakonitega, pristranskega in krivičnega sojenja po 2. odstavku 288. člena Kazenskega zakonika. Gre za sodnike senata Okrožnega sodišča v Mariboru, v sestavi Iva Srednik, prof. dr. Zlatko Dežman in Tomaž Grmovšek, ter za sodnike Višjega sodišča v Mariboru, v sestavi Zdenka Klarič, mag. Aleksander Karakaš ter Melita Puhr.

Vsem šestim sodnikom Šiško očita, da so se v svojih sodnih odločbah (podaljšanje pripora obdolženemu Šišku) v obrazložitvi sklicevali na lažne in izmišljene trditve. Med drugim so vsi zapisali tudi sledeče:

Brezigar2
Višja državna tožilka Barbara Brezigar se s priporom za Andreja Šiška ni strinjala.

»Uporniški duh pa je Andrej Šiško izražal tudi s pesmijo Mileta Klopčiča-Puntarska. Andrej Šiško pa je celo posnel videospot, na katerem vehementno prepeva to pesem s poudarkom: » iz grajskih kvedrov teče vino…naj še teče kri…,« pa tudi sicer je uporabljal izraze, ki sodijo v srednjeveško puntarsko izrazoslovje.« (sklep, 24.10.2018, str. 6, točka 26 in sklep 11.12.2018, str. 15, točka 68)

Uporniški duh pa je Andrej Šiško izražal tudi s pesmijo Mileta Klopčiča-Puntarska

Da so si sodniki to res izmislili, se lahko na lastne oči in ušesa prepriča vsak, ki si ogleda »inkriminirani videospot« na tem spletnem naslovu, kjer je lepo vidno, da Šiško sploh ne poje o tem, da naj teče kri, temveč o tem, da bo politikom sodil narod.

»Kakšno sodstvo in sodnike imamo v Mariboru, da za utemeljevanje svojih odločb uporabljajo laži in izmišljena, neobstoječa dejstva?!? Kaj bo v zvezi s kazensko ovadbo sodnikov storilo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru? Šiško je namreč za vseh 6 sodnikov zaradi utemeljenega suma ponovitvene nevarnosti predlagal zanje takojšen pripor. Ali bo pravosodje v tem primeru spoštovalo 14. člen ustave RS, ki se v 2. odstavku glasi: 'Pred zakonom smo vsi enaki.' Tudi sodniki?,« se sprašujejo podporniki Andreja Šiška.

Da so sodišča v tem primeru dejansko sprejela vrsto sklepov, ki nimajo nobene podlage v dejstvih in temeljijo na napačnem sklepanju pa smo na Insajderju.com poročali že večkrat.

Delite članek