REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šiška privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika

Šiška privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnikaAndrej Šiško / VIR:STAfoto

Vodjo Štajerske varde Andreja Šiška so ob 14. uri privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, je za STA potrdil vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Darko Simonič. Šiško je osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

Glede na to, da se je zagovarjal na policiji, je sklepati, da se bo zagovarjal tudi pred preiskovalnim sodnikom. In to lahko traja ure, je dejal Simonič.

"Glede na to, da se je zagovarjal na policiji, je sklepati, da se bo zagovarjal tudi pred preiskovalnim sodnikom. In to lahko traja ure," je še dejal Simonič, ki pri postopku ni navzoč, ampak sta navzoča dva druga tožilca.

"To, kar se mu očita, nima vseh elementov kaznivega dejanja. Prepričan sem, da iz tega ne bo nič," pa je v soboto za STA dejal Šiškov odvetnik Viktor Osim. Pričakuje, da bo preiskovani sodnik vodjo Štajerske varde Šiška izpustil iz pridržanja. Če pa bi se sodnik odločil za pripor, odvetnik napoveduje pritožbo na zunajobravnavni senat.