REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Andrej Peterle: »Najboljše, da nam Avstrijci zvrtajo predor, mi jim pa plačamo, bo najhitreje!«

Andrej Peterle: »Najboljše, da nam Avstrijci zvrtajo predor, mi jim pa plačamo, bo najhitreje!«Vir: Insajder.com

Zapleti pri izbiri izvajalca za gradnjo druge cevi predora Karavanke in hiter napredek avstrijskih gradbincev, so enega od uporabnikov družbenih omrežij vzpodbudili k iskanju novih, inovativnih rešitev iz kočljivega položaja, v katerem se je zaradi zamud pri izbiri izvajalca del znašel državni DARS.

Dars je namreč najprej iz postopkov izločil turškega gradbinca, ki je ponudil najnižjo ceno, šele nato pa so pregledali dokumentacijo ostalih ponudnikov in ugotovili, da je bila tudi njihova dokumentacija – »nepopolna.«  

Ker je strokovna komisija šele sedaj ugotovila, da so vse prispele ponudbe za izgradnjo cevi karavanškega predora »nedopustne«, bodo na Darsu začeli nov postopek izbire.

Karavanke tunel

Če na njihovo odločitev ne bo pritožbe, bodo pričeli »konkurenčni postopek s pogajanji.«

Po novem se bodo pogajali s šestimi ponudniki, tudi s turškim podjetjem Cengiz.

Medtem pa na avstrijski strani izbrano podjetje že pridno vrta in je izvrtalo že več kot 600 metrov predora. V Avstriji tako že delajo gradbinci, v Sloveniji pa še vedno - pravniki in birokrati. 

Po novem se bodo pogajali s šestimi ponudniki, tudi s turškim podjetjem Cengiz.

Poleg Cengiza bodo k oddaji ponudb pozvani še Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto, Gorenjska gradbena družba v sodelovanju s češkim Metrostavom, Kolektor CGP z Rikom in turškim Yapi Merkezijem, sarajevski Euroasfalt s Cestnim podjetjem Ptuj ter grški J&P Avax.

Delite članek