REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Velika pridobitev za OŠ Križe – Občina Tržič in Marles združila moči

promocijsko sporočilo
Velika pridobitev za OŠ Križe – Občina Tržič in Marles združila moči

Občina Tržič in podjetje Marles sta uradno oznanila začetek del na projektu razširitve Osnovne šole Križe. Ta bo vključevala dodatek na zahodni strani severnega krila šole in zamenjavo obstoječega manjšega južnega krila z novim prostornejšim krilom. Višina investicije je 6.891.368.30 EUR z DDV, občini pa bo prinesla najsodobnejše učilnice in šolske prostore, oblikovane z mislijo na trajnost in visoke okoljske standarde.

Višina investicije je 6.891.368.30 EUR z DDV, občini pa bo prinesla najsodobnejše učilnice in šolske prostore, oblikovane z mislijo na trajnost in visoke okoljske standarde.

Na javnem razpisu je bilo za izvajalca projekta izbrano podjetje Marles, vodilni slovenski proizvajalec lesenih montažnih objektov. Izvedba projekta bo potekala v skladu z Marlesovim sistemom za trajnostno montažno gradnjo iz lesa, ki zagotavlja visoko energetsko učinkovitost, hiter napredek del in minimalni vpliv na okolje. V gradnji bodo uporabljeni naravni materiali, predvsem les, ki je znan po svoji dolgoživosti in majhnem ogljičnem odtisu, kar ga uvršča med trajnostno odgovorne gradbene rešitve.

Predvidena dela vključujejo prizidavo zahodnega dela severnega krila šole ter odstranitev in zamenjavo obstoječega južnega krila z večjim, modernejšim objektom. Nova pridobitev bo zagotovila štiri nove učilnice, dva kabineta za šolo, štiri igralnice za vrtec s pripadajočimi prostori ter sodobno šolsko knjižnico, večnamenski prostor, pisarne in druge šolske prostore. Gradnja bo izvedena po najsodobnejših okoljskih standardih in bo predvidoma zaključena do konca leta 2026.

Zavezanost trajnostnemu razvoju

Občina Tržič stremi k trajnostnemu napredku in izvajanju okoljsko usmerjenih projektov, kar dokazuje tudi nedavna investicija. Župan Občine Tržič Peter Miklič je ob razglasitvi projekta izrazil veliko zadovoljstvo in ponos, ki ga predstavlja ta novost za skupnost. Izpostavil je, da bo dodatek k Osnovni šoli Križe ključno izboljšal razmere za izobraževanje in oskrbo otrok, saj bo šoli in vrtcu zagotovil bolj prijazno in ugodno okolje. Prav tako bo olajšal delo učiteljem, vzgojiteljem in drugemu šolskemu osebju. Župan je poudaril, da ta projekt ne bo samo zadovoljil trenutnih potreb, temveč bo prispeval k dolgoročnemu trajnostnemu razvoju celotne občine. »Ponosni smo, da bomo v sodelovanju z Marlesom izboljšali pogoje za izobraževanje, bivanje in varnost naših mladih in hkrati uresničevali naše okoljske zaveze, ki so ključne za prihodnost naše skupnosti.«

Direktor Marlesa Tadej Gosak je dodal: »Z našo inovativno montažno gradnjo dokazujemo, da se okoljska odgovornost in visoka kakovost gradnje lahko združita. Veseli smo, da smo del tega pomembnega projekta, ki bo koristil lokalni skupnosti v občini Tržič in prispeval k trajnostnemu razvoju.«

Z našo inovativno montažno gradnjo dokazujemo, da se okoljska odgovornost in visoka kakovost gradnje lahko združita.

Marles že vrsto let postavlja standarde na področju trajnostne gradnje. Njihove energetsko učinkovite rešitve iz naravnih materialov zmanjšujejo negativne vplive na okolje. »Z razširitvijo Osnovne šole Križe še naprej uresničujemo našo zavezo trajnosti in verjamemo, da mora vsak korak v gradbeni industriji prispevati k boljši prihodnosti,« je še poudaril Gosak.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek