REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ministrstvo za kulturo gre na smetišče zgodovine!«

»Ministrstvo za kulturo gre na smetišče zgodovine!«Rdeča preproga v keson za odpadke pred - Ministrstvom za kulturo. Vir: Twitter

Kamere mimoidočih so včeraj ujele nenavaden prizor – neznani, očitno protestniki, ki nasprotujejo lomastenju po kulturi sedanjega kulturnega ministra Vaska Simonitija so podali krepko »izjavo dneva« in to tako, da niso spregovorili niti besedice.

Vse so povedali s svojimi dejanji.

Pred samim kesonom – aluzijo na smetišče – je vse, ki so izstopili iz ministrstva za kulturo čakala še majhna lestev. Za lažji vstop in sestop na – smetišče zgodovine.

Kot kaže posnetek, so od vrat vhoda v Simonitijevo ministrstvo pa do ob cesti postavljenega kesona za odpadke, na katerem piše »ZGODOVINA« položili - rdečo preprogo.

Pred samim kesonom – aluzijo na smetišče zgodovine – je vse, ki so izstopili iz ministrstva za kulturo čakala še majhna lestev.

Za lažji vstop in sestop na – smetišče zgodovine.

Na prizorišču te »besede v slikah« se je kmalu pokazala policijska patrulja.

Vendar policija tistih, ki so zaradi svojih potez namenjeni na smetišče zgodovine žal še nikoli v zgodovini ni uspela odvrniti od njihove žalostne usode.

Bi bilo pa modro preveriti, kje se te dni nahaja minister za kulturo?

Ker ima aktualni minister kulture Vasko Simoniti zelo rad rdeče preproge in potovanja v tujino, ne bi bilo nenavadno, če bi rdeči preprogi ob odhodu z ministrstva sledil vse do tja, kamor s svojim vodenjem te ustanove - zagotovo tudi spada.

Keson bi v tem primeru lahko tudi ostal ne istem mestu, sporni minister pa bi tako dobil delovni prostor, ki ustreza njegovemu ravnanju s kulturo in kulturnimi delavci.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek