REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Delavci v kulturi z akcijo opozorili na sramotne poteze ministra Simonitija in objavili njegov »odstop«

Delavci v kulturi z akcijo opozorili na sramotne poteze ministra Simonitija in objavili njegov »odstop«Akcija Aktiva delavk in delavcev v kulturi pred ministrstvom za kulturo. Vir: Twitter

Delavci v kulturi so pred ministrstvom za kulturo danes pripravili posebno akcijo, s katero so s stoli, napisi in »krvjo« ponazorili ravnanja ministrstva za kulturo.

Le to je namreč nedavno zahtevalo od civilnodružbenih organizacij, da takoj zapustijo prostore nekdanje JLA na Metelkovi ulici v Ljubljani.

V svojem sporočilu za javnost so zapisali:

»Ministrstvo za kulturo je ob svitu vnovične setve strahu pod krinko epidemične nevarnosti in razglasitve policijske ure potegnilo novo nezaslišano in sramotno potezo, s katero kani uničiti najvitalnejši del (žive) kulture in umetnosti na Slovenskem. V dobršni meri torej žaga vejo, na katero se je začasno samo usedlo, kar človeka za hip celo zradosti.

Pohojsajmo filme?
To ni le samoobramba, to je odpor, sporočajo ministru Vasku Simonitiju delavci v kulturi in ga opozarjajo, da lahko deložira - ampak le samega sebe. Vir: Twitter

Toda temu in takšnemu ministrstvu, ki se slepo udinja psihotičnim in revanšističnim blodnjam fašistoidne stranke na oblasti, sporočamo, da se mu destrukcija in totalitarna stremljenja nikakor ne bodo posrečila: Svoje akcije bomo stopnjevali in storili vse za zaščito dediščine svobodomiselnih družbeno-političnih gibanj, alternativne, neodvisne kulture, kontrakulture in umetnosti.

To ni le samoobramba, to je odpor.

Odstop ministra Simonitija - akcija delavcev v kulturi

Za začetek sporočamo, da ministrstvo lahko mirno deložira kar samo sebe, svoj amaterizem, nesposobnost, laži in zle nakane pa odvrže tja na višegrajsko deponijo ali v svoj bedno zamišljen gluhi vek.

Biro za nadaljnjo obravnavo
Oddelek za stopnjevanje dejavnosti

na položaju, 23. oktobra 2020

V prilogi:
- odstop ministra Simonitija

- foto: Žele«

Delite članek