REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Humor se vrača v Belo hišo: Biden Trumpu z napisom na kapi odgovoril na slogan »Naredimo Ameriko znova veliko!«

Humor se vrača v Belo hišo: Biden Trumpu z napisom na kapi odgovoril na slogan »Naredimo Ameriko znova veliko!«Nova prva dama ZDA Jill Biden in Joe Biden. Vir: Twitter

Ameriški predsednik Donald Trump še zmeraj ne želi priznati poraza, medtem ko svetovni voditelji že čestitajo 46. ameriškemu predsedniku Joeju Bidnu.

Zelo verjetno je tudi, da Donalda Trumpa januarja sploh ne bo na inavguraciji novega predsednika, ki mu seveda prav tako še ni niti čestital.

Toda po enakem kopitu kot Donald Trump, Bidnu ni čestital niti slovenski premier Janez Janša.

Je pa zato Bidnova soproga objavila fotografijo, za katero mnogi menijo, da nosi skrito sporočilo tako Donaldu Trumpu kot njegovim privržencem.

Z drugimi besedami – s tem, ko je Joe Biden izbran za predsednika ZDA, Trump pa izgubil volitve, so ZDA že samo zaradi tega znova – postale velike.

Nekateri celo menijo, da je s to sliko Biden »trolal« Trumpa.

Jill Biden, soproga Joeja Bidna namreč v rokah drži napis, ki kaže, da ona »in vice predsednik Joe Biden živita tukaj.«

V preteklosti je bil namreč Joe Biden podpredsednik ZDA, v času administracije Baracka Obame.

Toda Jill Biden z roko prekriva del besede (»vice«) tako, da se vidi samo beseda »predsednik« - kar je seveda res, saj bo Joe Biden nov predsednik ZDA.

Toda nekateri opazovalci so opozorili na še eno podrobnost – na komaj viden slogan, napisan na bejzbolski kapi Joeja Bidena, ki se smeji v kamero.

Na kapi namreč piše »To smo storili!« (v originalu: We just did), kar mnogi razumejo kot domiseln odgovor na Trumpov volilni slogan: »Naredimo Ameriko znova veliko!« (v originalu: Make America great again - ali krajše: MAGA).

Z drugimi besedami – s tem, ko je Joe Biden izbran za predsednika ZDA, Trump pa je izgubil volitve, so Združene države Amerike že samo zaradi tega znova – postale velike.

Povezava je še toliko bolj očitna, ker je na isti kapi tudi številka 46.

Joe Biden bo namreč januarja leta 2021 zaprisegel kot 46. predsednik ZDA.

Uporabniki družbenih omrežjih so sliko pričeli deliti in se ob tem očitno izjemno zabavajo.

Na tej snovi so nastali tudi številni posnetki na Twitterju in platformi TikTok, ki jo je Donald Trump v ZDA sicer želel prepovedati.

»Joe Biden je tiho odgovoril na Trumpovo kapo z napisom 'Naredimo Ameriko znova veliko' z modro kapo na Instagram objavi Jill Biden, na kateri piše 'To smo pravkar storili',« je poudaril eden od komentatorjev.

Mediji ocenjujejo, da gre za premišljen in subtilni »povratni udarec« Bidna, predvsem pa pozdravljajo dejstvo, da se »humor znova vrača v Belo hišo

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek