REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Joe Biden: »Trumpa kličem Predsednik Čivk«

Joe Biden: »Trumpa kličem Predsednik Čivk«Nasprotnika: Biden in Trump

Joe Biden, kandidat demokratov na novembrskih volitvah v ZDA je svojega konkurenta, sedanjega predsednika Združenih držav Amerike »počastil« z novim vzdevkom.

Predsednika Donalda Trumpa je namreč imenoval »čivkajoči predsednik« oziroma »Predsednik Čivk« (President Tweety), zaradi njegovega rednega oglašanja na družbenem omrežju Twitter.

V enem od svojih zadnjih sporočil je zapisal da je »Trump znova zunaj in to jutro znova čivka. Imenujem ga Predsednik Čivk.«

Joe Biden: 'Trump je znova zunaj in to jutro znova čivka. Imenujem ga Predsednik Čivk'.

Biden je prav tako kritiziral Donalda Trumpa in njegove zahteve po prehitrem »odpiranju« države v času pandemije.

Dejal je tudi, da predsednik ni dovolj pomagal majhnim podjetnikom.

»Le zakaj ni uspel spraviti denarja do ljudi, ki ga nujno potrebujejo, da bi preživeli? Zaradi nesposobnosti? Korupcije?« se je Biden retorično vprašal.

»Le kako mislite ponovno odpreti gospodarstvo, ko sedite na denarju, ki ga mali podjetniki potrebujejo, da bi ostali živi? Prenehajte čivkati o tem, spravite denar na plano, sedaj. Saj je že tam. Je že bilo potrjeno,« je dejal Biden.

Biden si je »Predsednika Čivka« očitno izbral v odgovor na podobne vzdevke, ki mu jih je pred tem naklonil predsednik Trump.

Trump je namreč svojega konkurenta ozmerjal z besedami, da je »Creepy Joe« (Grozljivi Joe), »Sleepy Joe« (Zaspani Joe), »Quid Pro Joe« in »1% Joe.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek