REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sredinec za Trumpa: »Adijo Don! Spelji se!« Navdušeni podporniki Bidna pričakali predsednika ZDA pred Belo hišo

Sredinec za Trumpa: »Adijo Don! Spelji se!« Navdušeni podporniki Bidna pričakali predsednika ZDA pred Belo hišoTrump po vrnitvi v Belo hišo po porazu na volitvah za predsednika ZDA. Vir: Twitter

Predsednik ZDA Donald Trump je vest o tem, da je njegov demokratski protikandidat postal naslednji, 46. predsednik ZDA in da se bo moral najpozneje 20. januarja skupaj s svojo soprogo Melanio izseliti iz Bele hiše, dočakal na - igrišču za golf.

Trump na igrišču za golf na dan poraza Vir:Twitter
Trump na igrišču za golf na dan poraza. Vir: Twitter

Dan je preživel na svojem igrišču golfa v zvezni državi Virginija.

V prvi izjavi je dejal, da poraza ne bo priznal in da bo že v ponedeljek s pravnimi sredstvi začel izpodbijati rezultate volitev, ki so po njegovem poneverjene.

Svojega protikandidata na letošnjih volitvah za predsednika Združenih držav Amerike Joeja Bidna je Trump v resnici obtožil, da mu je ukradel nov, štiriletni predsedniški mandat.

Demonstranti proti Trumpu pred Belo hišo Vir:Twitter
Demonstranti so dočakali Trumpa pred Belo hišo. Vir: Twitter

Ob vrnitvi njegove kolone vozil v Belo hišo pa so ga na cestah pričakali državljani, ki so se veselili njegovega odhoda in so mu to tudi jasno pokazali.

Demonstranti proti Trumpu pred Belo hišo Vir:Twitter
Sredinec za Dona: demonstranti proti Trumpu pred Belo hišo. Vir: Twitter

»Ti si izgubil, mi vsi pa smo dobili« in »Adijo Don!«, ter »V Filadelfiji je zmeraj sončno« in »Spelji se!«, so mu sporočali navdušeni volivci.

Demonstranti proti Trumpu pred Belo hišo Vir:Twitter
Demonstranti so Trumpa dočakali na pločniku pred Belo hišo. Vir: Twitter

Nekoliko naprej je stala tudi manjša skupina njegovih pristašev.

Trump po vrnitvi v Belo hišo po porazu na volitvah za predsednika ZDA Vir:Twitter
Ne zna priznati poraza: Trump po včerajšnji vrnitvi v Belo hišo, ki jo bo moral kmalu zapustiti. Vir: Twitter

Ko je Trump izstopil iz vozila, so ga reporterji ujeli, kako jezno pogleduje proti protestnikom.

Na glavi je imel belo kapo z napisom »Naredite Ameriko znova veliko«, v desni roki pa je stiskal telefon, preko katerega je po prihodu v Belo hišo sprožil plaz tvitov, v katerih se je cmeril zaradi »ukradenih« volitev.

Poraza še vedno ni priznal, medtem pa so Joeju Bidnu čestitali tudi številni svetovni voditelji, med njimi tudi predsednica Evropske komisije, britanski in izraelski premier in številni drugi svetovni voditelji ...

V Sloveniji je situacija nekoliko drugačna.

Iz Slovenije je Budnu čestital Borut Pahor, pa tudi nekateri prvaki strank vladajoče koalicije - ne pa tudi Janez Janša, ki je pred tem večkrat vneto navijal za Donalda Trumpa in ga kot izbranega predsednika ZDA podprl v trenutku, ko se je sam Donald Trump, kar je bil prvi takšen primer v ameriški zgodovini, še pred preštetimi glasovi samooklical za predsednika ZDA.

V tistem trenutku, ko je Janša začel s svojimi nespametnimi tviti v podporo Trumpu, ni bilo preštetih več kot 30 milijonov glasov, o nediplomatski, nedomokratični in sramotni potezi slovenskega predsednika vlade pa so poročali po vsem svetu.

Zdi se, da se Janša nikakor ne more sprijazniti s Trumpovo izgubo, zato ni iz trte zvita dilema, da je morda Janša že blokiral predsednika Bidna na Twitterju ...

Delite članek